Eugen Teodorovici: Poţi face şi remaniere şi restructurare. Parlamentul poate fi convocat la final de august

Preşedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a afirmat că ar fi indicat să avem o remaniere cât mai rapidă a Guvernului, precizând că se poate merge cu ambele variante, atât remaniere, cât şi restructurarea Executivului în Parlament.

631 afișări
Imaginea articolului Eugen Teodorovici: Poţi face şi remaniere şi restructurare. Parlamentul poate fi convocat la final de august

Eugen Teodorovici: Poţi face şi remaniere şi restructurare. Parlamentul poate fi convocat la final de august

„Poate o remaniere ar fi, să spunem, indicată mai repede şi o restructurare. Cred că ar fi bună remaniere cât mai rapidă şi o restructurare a Guvernului, desigur atunci când Parlamentul se va întoarce din vacanţă sau dacă nu, va fi convocat poate mai repede, pe final de august ar fi cel mai bine. De ce faci o remaniere? Să aduci un ministru mai performant decât cel care este astăzi în poziţie. Atunci o faci cât mai repede, nu aştepţi încă o lună, două”, a declarat Eugen Teodorovici, marţi seară, la Antena 3.

Întrebat dacă remanierea va urma paşii normali să meargă la Cotroceni sau se va face odată cu restructurarea, prin votul Parlamentului, ministrul de Finanţe a spus că cele două pot fi făcute separat.

„Nu, remanierea se face separat prin discuţia cu preşedintele (României – n.r.). Dar poţi să faci ambele şi remanierea şi partea de restructurare. Trebuie si ai o gândire foarte clară. Ce fel de restructurare faci la nivel de Guvern. O faci pe asta. Foarte bine. Acolo unde nu schimbi ministere, acolo unde ministerele rămân mai departe, acolo e nevoie să se impună o anumită remaniere, atunci poţi să faci o remaniere în acele zone. Diferenţa o faci la final, pe restructurare, astfel încât oamenii să se apuce de treabă. Nu faci în toamnă ca să se apuce oamenii când?”, a conchis Teodorovici.

Viorica Dăncilă a anunţat, sâmbătă, că începând de săptămâna viitoare va fi evaluată activitatea fiecărui minister în parte, precizând că membrii coaliţiei guvernamentale vor decide dacă se va face remaniere sau se va lua în calcul o restructurare. Premierul a precizat că o eventuală restructurare se va referi la ministere, nu la persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici