Eugen Tomac, despre colaborarea lui Traian Băsescu cu Securitatea: Discreditare în dublu context electoral

Preşedintele PMP Eugen Tomac afirmă, pentru MEDIAFAX, că decizia Curţii de Apel privind colaborarea lui Traian Băsescu cu Securitatea reprezintă o discreditare a fostului preşedinte începută din timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare de anul acesta.

579 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac, despre colaborarea lui Traian Băsescu cu Securitatea: Discreditare în dublu context electoral

Eugen Tomac, despre colaborarea lui Băsescu cu Securitatea: Discreditare în dublu context electoral

"Un stat care se întoarce împotriva lui însuşi. Vorbim tocmai despre preşedintele României care a condamnat comunismul, care a deschis Arhivele Securităţii, care a fost verificat şi validat în numeroase funcţii publice. Să nu uităm că este o discreditare în dublu context electoral: suspiciuni lansate în campania pentru alegeri europarlamentare, iar constatare atacabilă în campania pentru prezidenţiale", a declarat, vineri, europarlamentarul PMP Eugen Tomac, pentru MEDIAFAX.

Traian Băsescu a declarat, vineri, după ce Curtea de Apel Bucureşti a constatat calitatea sa de colaborator al Securităţii, că este o "oarecare amărăciune" să primească acest verdict după ce, din dispoziţia sa ca preşedinte, a deschis arhivele Securităţii şi le-a transferat către CNSAS.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis, vineri, acţiunea Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.) şi au constatat calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa fostului preşedinte al României Traian Băsescu.

În acţiunea depusă la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu, studiată de MEDIAFAX, se arată că fostul preşedinte şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI şi MApN.

Traian Băsescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că va contesta decizia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici