Eurodeputat român: „Putin este astăzi omul care întruchipează perfect profilul dictatorului dispus să-şi trimită armata pentru a crea un conflict uriaş în Europa”

Europarlamentarul Eugen Tomac a cerut în plenul Parlamentului European o poziţie mult mai fermă a Uniunii Europene faţă de ameninţările Rusiei: „Putin este astăzi omul care întruchipează perfect profilul dictatorului dispus să-şi trimită armata pentru a crea un conflict uriaş în Europa”.

19394 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat român: „Putin este astăzi omul care întruchipează  perfect profilul dictatorului dispus să-şi trimită armata pentru a crea un conflict uriaş în Europa”

Eurodeputat român: „Putin este astăzi omul care întruchipează perfect profilul dictatorului dispus să-şi trimită armata pentru a crea un conflict uriaş în Europa”

„Am cerut în plenul Parlamentului European de la Strasbourg o poziţie mult mai fermă a Uniunii Europene faţă de ameninţările Rusiei. Ce se întâmplă acum la frontiera de est a Ucrainei, prin comasarea de către Rusia a peste 100.000 de militari, reprezintă una dintre cele mai mari provocări pe care Uniunea Europeană o are de gestionat”, anunţă europarlamentarul Eugen Tomac.

El afirmă că după ce Ucraina a decis politic apropierea de Uniunea Europeană, răspunsul lui Putin fost anexarea Crimeei, în 2014.

„Kremlinul priveşte cu ostilitate orice stat din imediata noastră vecinătate care respectă, la fel ca noi, democraţia, drepturile omului şi libertatea de exprimare. Putin este astăzi omul care întruchipează perfect profilul dictatorului dispus să-şi trimită armata pentru a crea un conflict uriaş în Europa. Rusia nu mai are de ce să fie membru permanent în Consiliul de Securitate al ONU, deoarece a devenit un stat care pune în pericol pacea şi stabilitatea Europei. Eventuala invadare a Ucrainei va deschide un nou capitol, plin de evenimente cu deznodământ tragic. Tocmai de aceea, Rusia trebuie să ştie că va fi complet izolată şi va plati scump pentru aceste porniri staliniste. Putin trebuie oprit. Nimic nu justifică declanşarea unui conflcit militar, este doar dorinţa bolnavă a unui om dominat de ambiţiile sale geopolitice”, conchide Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici