Europarlamentarul PDL Cristian Preda: Este puţin probabil să câştigăm scrutinul din 2012. Suntem mai izolaţi ca PRM pe vremuri

PDL este în prezent mai izolat "decât era PRM-ul pe vremuri", situaţia de câştiga scrutinul parlamentar de anul viitor fiind "foarte puţin probabilă", a declarat duminică europarlamentarul PDL Cristian Preda.

826 afișări
Imaginea articolului Europarlamentarul PDL Cristian Preda: Este puţin probabil să câştigăm scrutinul din 2012. Suntem mai izolaţi ca PRM pe vremuri

Europarlamentarul PDL Cristian Preda: Este puţin probabil să câştigăm scrutinul din 2012. Suntem mai izolaţi ca PRM pe vremuri (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"În momentul ăsta suntem mai izolaţi decât era PRM-ul pe vremuri. Noi, PDL. Trebuie să ne răspundem la această întrebare - vrem ca după 2012 să mai fim la putere? Sau nu? Dacă vrem cu adevărat - pentru că răspunsul n-a fost dat, şi mi se pare că unii din partid nu mai vor să fim la putere după 2012, din atitudinea lor -, dacă vrem cu adevărat să fim la putere, atunci trebuie să ne pregătim pentru diverse situaţii. Unu - situaţia foarte puţin probabilă ca noi să fim cei care câştigă scrutinul, pentru că e foarte puţin probabil ca noi să fim locul unu", a comentat Preda, la o emisiune a postului de radio Europa FM.

Europarlamentarul a adăugat că PDL va trebui să dovedească capacitatea şi disponibilitatea de a negocia o coaliţie în cazul pierderii alegerilor.

În ce priveşte Mişcarea Populară şi Nouă Republică, europarlamentarul a spus că acestea sunt "etichete" sub care nu există "ceva consistent".

"Dacă rămânem într-un univers al lucidităţii, lucrurile astea nu înseamnă nimic. Nu există sub etichetele pe care le pomenim (n.red.: Mişcarea Populară şi Noua Republică) ceva consistent. Există, poate, o formă de a dilua o aşteptare", a fost de părere Preda.

"Mişcarea Populară este - cum să vă spun -, dacă Albă ca Zăpada măcar este o referinţă literară, Mişcarea Populară nu e nici măcar atât. Adică este o iluzie care şi-a făcut loc, în mod discret, în lumea
politică, dar care nu acoperă nimic". Jurnalist: "Este o marcă înregistrată de Ioana Băsescu la OSIM". "Da, dar politic asta nu înseamnă nimic. Acum, chiar mai mult cu cât Ioana Băsescu, spre deosebire de Elena Băsescu, nu are un angajament politic".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici