Ex-ministru al Economiei acuză Guvernul Orban că vrea să modifice o lege adoptată inclusiv de Germania

Fostul ministru al Economiei acuză Guvernul Orban de superficialitate şi lipsă de înţelegere pentru că vrea să modifice legea 173/2020 privind interzicerea vânzării participaţiilor deţinute de stat la companii, în condiţiile în care şi alte state europene au securizat interesele economice strategice aflate într-o perioadă critică.

929 afișări
Imaginea articolului Ex-ministru al Economiei acuză Guvernul Orban că vrea să modifice o lege adoptată inclusiv de Germania

Ex-ministru al Economiei acuză Guvernul Orban că vrea să modifice o lege adoptată inclusiv de Germania

Ex-ministrul PSD Alexandru Petrescu apără legea 173/2020 - iniţiata de social-democrati - care în opinia sa pune la adăpost, pentru doi ani de zile, participaţiunile statului in companiile din infrastructura critica „şi nu numai”.

„Este legea care împiedica achiziţii ostile şi la preţuri de distress, este legea care prezerva acţiunile statului intr-o perioada de maxima vulnerabilitate economica.

Este legea pe care şi alte state, precum Germania, a adoptat-o in trim 1/2020, prin iniţiativa ministrului economiei, Peter Altmaier, ca parte a unei strategii defensive de protejare a intereselor economice strategice”, menţionează fostul ministru al Economiei. 

El acuză Guvernul Orban de lipsa de înţelegere macro-economica la nivel european şi de superficialitate în raportarea la provocările strategice.

Legea 173/2020 prin care Parlamentul a interzis Guvernului, pe o perioadă de doi ani, vânzarea participaţiilor deţinute de stat la companii, trebuie modificată, a susţinut vineri Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Legea face mai mult rău, a menţionat ministrul Economiei la începutul şedinţei de Guvern. „La CE Oltenia avem extraordinar de multe active sociale – biserici, cimitire, cantine, care nu aduc venituri, prinse în programul de restructurare, iar Uzina de la Feldioara trebuie vândută către Nuclearelectrica”, a susţinut ministrul Virgil Popescu.

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a pus în consultare publică un proiect de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici