EXCLUSIV: Camera a achiziţionat 500 de insigne pentru deputaţi, pe care a plătit 31.000 de lei

Camera Deputaţilor a achiziţionat 500 de insigne noi, pentru cei 412 deputaţi validaţi în legislatura 2012-2016, prin "cumpărare directă" de la firma SC Bograve Advertising SRL, pe care a plătit 31.000 de lei, respectiv 62 de lei pe bucată.

751 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Camera a achiziţionat 500 de insigne pentru deputaţi, pe care a plătit 31.000 de lei

EXCLUSIV: Camera a achiziţionat 500 de insigne pentru deputaţi, pe care a plătit 31.000 de lei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit răspunsului pe care Camera Deputaţilor l-a dat unei solicitări făcute de MEDIAFAX, numărul de insigne noi care a fost comandat a fost de 500 de bucăţi.

Camera menţionează că preţul plătit pentru insigne a fost de 62 de lei pe bucată.

Camera precizează, de asemenea, faptul că furnizorul insignelor este firma SC Bograve Advertising SRL, modul de achiziţie fiind cumpărarea directă.

"Au fost trimise mai multe cereri de ofertă către mai multe firme, cereri care nu au fost însă onorate, iar unele firme nu îndeplineau, în totalitate, cerinţele din caietul de sarcini", se precizează în răspunsul Camerei Deputaţilor.

Potrivit Caietului de sarcini întocmit, insignele au următoarea descriere: sunt metalice, realizate prin ştanţare, compoziţie: cupru 88%, aliaj din staniu+aluminiu+plumb 12%; grosime în cant este 2-2,5mm; vibrofinisată şi şlefuită oglinda; stema, laurii şi textul sunt în plan ridicat; fundal satinat cu liniatură fină orizontală; spate sablat cu efect de nisip gros; sistem de prindere "tip bijutier".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici