EXCLUSIV: Ponta face marţi sesizare la Comisia de integritate în cazul Geoană

Preşedintele PSD, Victor Ponta, va face, marţi, o sesizare către Comisia de Integritate Morală şi Arbitraj a partidului în cazul Mircea Geoană, acuzat că nu a a fost de acord cu decizia BPN de înlocuire a sa de la preşedinţia Senatului.

700 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Ponta face marţi sesizare la Comisia de integritate în cazul Geoană

EXCLUSIV: Ponta face marţi sesizare la Comisia de integritate în cazul Geoană (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că prin decizia de a nu accepta înlocuirea sa din funcţia de preşedinte al Senatului, Geoană nu a respectat o hotărâre a Biroului Permanent al PSD şi riscă, potrivit Statutului, excluderea din partid.

Potrivit surselor citate, preşedintele Victor Ponta va face, marţi, o sesizare oficială către Comisia de Integritate Morală a PSD, pentru ca aceasta să analizeze conduita lui Geoană.

Aceleaşi surse au arătat că este posibil ca raportul comisiei, condusă de Dan Şova, să fie discutat în Biroul Permanent de săptămâna viitoare.

PSD a solicitat oficial, luni, în plenul Senatului, condus de Mircea Geoană, înlocuirea acestuia din funcţie cu senatorul PSD Titus Corlăţean.

Liderul grupului PSD, Ilie Sârbu, a făcut la tribună solicitarea de introducere a acestui punct pe ordinea de zi a plenului de luni.

"Grupul parlamentar al PSD solicită înlocuirea din funcţia de preşedinte al Senatului a domnului senator Mircea Geoană", a anunţat Sârbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici