Falcă: În cazul pedepsirii lui Chiliman, amnezicul Antonescu uită de trădătorii PDL primiţi în PNL

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, afirmă că PDL "ia act cu uimire de amnezia de care dă dovadă Crin Antonescu" atunci când vorbeşte despre pedepsirea "trădătorului Chiliman", uitând de "trădătorii" PDL primiţi în PNL, care "l-au ajutat" pe Antonescu "să doarmă o lună la Cotroceni".

309 afișări
Imaginea articolului Falcă: În cazul pedepsirii lui Chiliman, amnezicul Antonescu uită de trădătorii PDL primiţi în PNL

Falcă: În cazul pedepsirii lui Chiliman, amnezicul Antonescu uită de trădătorii PDL primiţi în PNL (Imagine: Adi Piclisan / Mediafaxfoto)

Într-un comunicat de presă transmis miercuri, Gheorghe Falcă, purtător de cuvânt al PDL Arad, arată că "PDL ia act cu uimire de amnezia de care dă dovadă Crin Antonescu, preşedintele PNL, atunci când vorbeşte despre trădătorul Chiliman şi de faptul că trădarea trebuie pedepsită", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Amnezicul Antonescu pur şi simplu nu-şi mai aduce aminte de trădătorii care au plecat de la PDL spre PNL acum opt luni, în primăvară, fapt care l-a ajutat pe liderul PNL să doarmă o lună la Cotroceni, în calitate de chiriaş provizoriu", afirmă Falcă.

El îl menţionează printre "trădătorii primiţi de Antonescu cu braţele deschise" pe fostul senator de Arad Ovidiu Marian, "acelaşi Ovidiu Marian care l-a făcut pe Antonescu în fel şi chip de la înaltul tribunei parlamentare".

"Acum, de la înălţimea scorului de la alegeri, Crin Antonescu pare scârbit de trădare, o înfierează public şi îşi permite să dea lecţii de morală. O morală pe care acum opt luni n-a invocat-o nici măcar un moment", adaugă primarul democrat-liberal.

Ovidiu Marian a părăsit PDL în iulie 2012, pentru a se înscrie în PNL, unde a obţinut candidatura pentru un nou mandat de senator. El l-a avut contracandidat în colegiul din municipiul Arad pe Mihai Răzvan Ungureanu, care a câştigat mandatul.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu este loc în partid pentru el şi pentru Andrei Chiliman în acelaşi timp, iar Congresul trebuie să decidă între el şi primarul Sectorului 1, având în vedere acuzaţiile aduse de acesta la adresa conducerii formaţiunii.

Primarul Sectorului 1, liberalul Andrei Chliman, declara că se va lupta pentru ca PNL să fie "recuperat" "pe valorile lui vechi şi pe linia prooccidentală" şi că în această bătălie contează pe sprijinul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, consideră că, dacă la un moment dat Călin Popescu Tăriceanu şi Andrei Chiliman se vor separa de "ceea ce înseamnă Crin Antonescu şi echipa sa", atunci se va putea găsi un limbaj comun cu un partid din opoziţie, cum e Forţa Civică.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că nu crede că Andrei Chliman şi Călin Popescu Tăriceanu vor onora invitaţia preşedintelui Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, de a se alătura acestui partid.

Întrebat cum vede invitaţia pe care Mihai Răzvan Ungureanu le-a adresat-o lui Tăriceanu şi Chiliman, Blaga a spus: "Nu o comentez, dar eu îi cunosc foarte bine, pentru că au fost colaboratorii noştri în Alianţa Dreptate şi Adevăr şi domnul Chiliman şi domnul Tăriceanu a fost prim-ministru în guvernul Alianţei, nu o vor onora".


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici