Fenechiu: Antonescu să devină o "mână de fier", PNL are nevoie de disciplină

Lideruil PNL Relu Fenechiu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că, în opinia sa, partidul are nevoie de "o mână de fier", menţionând că Antonescu trebuie să devină un astfel de lider şi adăugând că el ar opta pentru un Congres ordinar la toamnă, în care să se meargă pe "varianta moţiunilor".

23 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: Antonescu să devină o "mână de fier", PNL are nevoie de disciplină

Fenechiu: Antonescu să devină o "mână de fier", PNL are nevoie de disciplină (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Liderul PNL a explicat că "moţiune" la un congres al unui partid presupune construirea unei echipe în jurul unui lider, care să vină cu un program. El a precizat că echipa a cărui moţiune va fi votată de congres preia conducerea.

"Moţiunea înseamnă o luptă între găşti recunoscute public şi congresul cu candidaturi înseamnă o luptă între găşti nerecunoscute public", a conchis Fenechiu, precizând că în opinia sa "lunile optime pentru organizarea congresului ordinar sunt septembrie-octombrie".

"Părerea mea e că partidul are nevoie de o «mână de fier» pentru a fi condus şi eu aş merge pe o moţiune. În ceea ce mă priveşte cred că pentru a se da o linie performantă partidului, Crin Antonescu ar trebui să-şi formeze o echipă şi să vină cu un program şi să-şi asume responsabilitatea. Bineînţeles că este nu o idee prea liberală, dar după părerea mea este nevoie de o disciplină, de o unitate. Numai în felul acesta se poate realiza asta în partid", a susţinut Relu Fenechiu.

El a menţionat în legătură cu reorganizarea BPC că numărul vicepreşedinţilor şi cel al membrilor contează prea puţin, menţionând că ceea ce este important este cine ia deciziile.

În plus, Fenechiu a mai spus că "povestea cu conducerea colegială" şi cu reprezentarea masivă este după părerea sa o soluţie "falimentară".

Întrebat dacă Antonescu este acea "mână de fier" sau dacă liberalii au încă de căutat un lider, liderul PNL a menţionat că actualul preşedinte al PNLtrebuie să devină o "mână de fier", propunând extinderea puterilor preşeidntelui de partid prin statut.

"Crin Antonescu nu e mână forte, dar, după părerea mea, e singurul care poate conduce partidul. Trebuie să devină mână forte şi ca să devină, prima dată, trebuie să-i dai mijloacele prin statut", a spus Fenechiu.

Liberalul a menţionat că aceste mijloace presupun modificarea statutului şi acordarea de "puteri mai mari preşedintelui şi, implicit moţiunii," care să-i permită să devină "mână forte".

Pe de altă parte, alţi lideri ai PNL au declarat, pentru MEDIAFAX, că discuţiile privind "modificarea statutului" şi convocarea congresului ordinar sunt "premature".

"În legătură cu Congresul ordinar, suntem în stadiu incipient. S-a discutat întradevăr că e nevoie să facem o schimbare de statut, dar e prematur să discutăm despre data congresului şi de modificările statutare", a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Varujan Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici