Firea propune introducerea Bucureştiului şi a judeţului Ilfov în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia

Senatorul de Ilfov Grabriela Vrânceanu Firea propune introducerea municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia, vicepremierul Liviu Dragnea spunând că "sunt toate şansele ca acest lucru să se întâmple".

589 afișări
Imaginea articolului Firea propune introducerea Bucureştiului şi a judeţului Ilfov în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia

Senatorul de Ilfov Grabriela Vrânceanu Firea (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Senatorul Gabriela Vrânceanu Firea, prezentă, joi, la Ploieşti, la o dezbatere pe tema regionalizării, a afirmat că susţine introducerea municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov în regiunea Sud Muntenia.

Ea a explicat că în momentul în care a mers la Bruxelles pentru a încerca să acceseze fonduri europene, a constatat că zona formată din judeţul Ilfov şi Capitală nu poate accesa bani europeni ca poli de creştere, întrucât nu este constituită în acest sens.

Senatorul a mai spus că includerea Bucureştiului şi a judeţului Ilfov în regiunea Sud Muntenia este "firească", în condiţiile în care prin această zonă trece traseul care leagă Capitala atât de Ardeal cât şi de Moldova.

Luând cuvântul după intervenţia senatorului de Ilfov, Liviu Dragnea a afirmat că principalele criterii de care se va ţine cont în procesul de regionalizare vor fi cele "funcţionale care să-i ajute pe cetăţeni".

Referindu-se la posibilitatea includerii Capitalei şi a judeţului Ilfov în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia, Dragnea a spus: "Cred că sunt toate şansele ca acest lucru să se întâmple".

Joi, la Ploieşti, are loc o dezbatere pe tema regionalizării şi descentralizării, la care participă vicepremierul Liviu Dragnea, precum şi primari şi preşedinţi de consilii judeţene din mai multe judeţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici