Fondatorul publicaţiei Sputnik şi Pogrom a murit, după ce a căzut de la etajul 5 al unei clădiri din Moscova

  • Naţionalistul rus Yegor Prosvirnin, în vârstă de 35 de ani, a murit la Moscova după ce a căzut de la fereastră.
  • Cadavrul său a fost găsit sub ferestrele unei clădiri rezidenţiale.
  • Prosvirnin a fondat un blog naţionalist "Sputnik şi Pogrom".
1674 afișări
Imaginea articolului Fondatorul publicaţiei Sputnik şi Pogrom a murit, după ce a căzut de la etajul 5 al unei clădiri din Moscova

Fondatorul publicaţiei Sputnik a murit după ce a căzut de la etajul 5

Fondatorul publicaţiei naţionaliste Sputnik şi Pogrom, Yegor Prosvirnin în vârstă de 35 ani, a murit la Moscova. Acesta a căzut de la etajul 5. Corpul său a fost găsit gol sub ferestrele unei clădiri rezidenţiale  pe strada Tverskaya din centrul Moscovei pe 27 decembrie, relatează Daily Mail.

Potrivit presei locale, el a murit înainte de sosirea ambulanţei, iar soţia sa Marina Urusova i-a confirmat ulterior decesul. Vecinii spun că au auzit „ţipete şi înjurături” înainte de incident, potrivit BBC Rusia . 

Politicianul rus Roman Yuneman a declarat pentru ziarul Podyom că s-a întâlnit cu jurnalistul în urmă cu două săptămâni şi totul părea „normal”.

Prosvirnin a fondat controversatul blog de dreapta Sputnik şi Pogrom, care a susţinut anexarea Crimeei şi izbucnirea ostilităţilor în estul Ucrainei. Mai târziu acesta l-a criticat pe liderul de la Kremlin,Vladimir Putin, şi a prevestit că în Rusia va izbucni un război civil.

Jurnalistul a spus anterior: „Cred că totul se va prăbuşi. Nu numai Novorossia se va prăbuşi, ci şi Federaţia Rusă".

Site-ul său web a fost adăugat ulterior pe lista site-urilor blocate în Federaţia Rusă în 2017 pentru promovarea ideilor de „ură etnică şi religioasă  care creează ameninţări la adresa securităţii publice şi încurajează extremismul”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici