Fost ministru al Culturii: Atacul preşedintelui la CCR pe Legea Educaţiei întârzie foarte mult intrarea în legalitate a funcţionării şcolilor

  • Fostul ministru al Culturii în Gvernul Cioloş, Vlad Alexandrescu, spune că atacul preşedintelui la CCR, pe Legea Educaţiei, întârzie intrarea în legalitate a desfăşurării cursurilor online
  • El nu vede întemeiată motivaţia preşedintelui privind publicarea Legii în Monitorul Oficial
  • Senatorul USR aubliniză că Guvernul nu a venit cu nicio soluţie
288 afișări
Imaginea articolului Fost ministru al Culturii: Atacul preşedintelui la CCR pe Legea Educaţiei întârzie foarte mult intrarea în legalitate a funcţionării şcolilor

Fost ministru al Culturii: Atacul preşedintelui la CCR pe Legea Educaţiei întârzie foarte mult intrarea în legalitate a funcţionării şcolilor

Fostul ministru al Culturii în Guvernul Cioloş, Vlad Alexandrescu, spune că atacul preşedintelui, la CCR, pe Legea Educaţiei, opreşte demersul de intrare în legalitate a desfăşurării cursurilor online.El nu vede întemeiată motivaţia lui Klaus Iohannis, şi subliniază că Guvernul nu a venit cu nicio propunere în acest sens.

„Iniţiativa preşedintelui de a trimite la CCR această lege întârzie foarte mult intrarea în legalitate a funcţionării şcolilor, liceelor, facultăţilor, programelor de licenţă, master şi doctorat, care în toată perioada în care a fost instituită starea de urgenţă, au funcţionat online, spre beneficiul destinatarilor educaţiei”, a afirmat senatorul, pentru MEDIAFAX.

Alexandrescu spune că se anulează tot “efortul pe care l-a făcut comisia de învăţământ a Senatului şi readuce la căsuţa de pornire, în sensul că tot ce s-a făcut până acum este illegal” .

El nu vede întemeiată motivaţia preşedintelui privind publicarea Legii în Monitorul Oficial, ba chiar spune că sunt „tertipuri juridice”.

„Se specifică clar în Legea trimisă la promulgare că activităţile didactice şi de cercetare prevăzute aici sunt recunoscute pentru formele de organizare. Înseamnă că prin intrarea în vigoare a acestei legi, toată activitatea desfăşurată de instituţia de învăţământ, pentru care s-au şi plătit salarii, intră în cadrul legal. Prin urmare, obiecţia preşedintelui, potrrivit căreia publicarea în MO, legea intră în vigoare în aceeaşi  zi cu publicarea în MO, în loc să intre în vigoare cu 3 zile după pulicare, nu are absolut niciun fel de semnificaţie şi de asemenea, argumentul că nu ar putea să ajungă la cunoştinţa interesaţilor findcă intră prea repede în vigoare, astea sunt nişte tertipuri juridice care nu îşi au locul aici”, argumentează el.

Totodată, el subliniază că Guvernul nu a venit, în toată această perioadă, cu niciun proiect de lege sau cu niciun act de urgenţă care să pună în legalitate acest mod de funcţionare.

Klaus Iohannis a sesizat la CCR neconstituţionalitatea Legii care permitea desfăşurarea învăţământului online, susţinând că este neconstituţională, deoarece a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere şi vot. Totodată, Klaus Iohannis critică faptul că prevederile legii pot fi puse în aplicare înainte de intrarea sa în vigoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici