Fostul viceprimar Daniel Cîrjan a câştigat un nou mandat de preşedinte al PNL Drobeta Turnu Severin

Fostul viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin Daniel Cîrjan a câştigat un nou mandat de preşedinte al PNL Drobeta Turnu Severin la alegerile interne de sâmbătă, obţinând 390 de voturi faţă de 257 de voturi câştigate de principalul său contracandidat, fostul senator liberal Ion Sîrbulescu.

585 afișări

Puţin peste 700 de membrii ai organizaţiei PNL Drobeta Turnu Severin au participat, sâmbătă, la alegerile interne organizate pentru desemnarea preşedintelui organizaţiei, al Biroului Municipal, dar şi delegaţii pentru alegerile judeţene care urmează să aibă loc în luna septembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma numărării voturilor care s-a încheiat sâmbătă, în jurul orei 20.30, Daniel Cârjan, cel care a deţinut şi până în prezent funcţia de preşedinte al oganizaţiei, a obţinut un număr de 390 de voturi, în timp ce Ion Sârbulescu, principalul său contracandidat, a obţinut 257 de voturi.

În cursă s-au înscris alţi doi membri ai organizaţiei, Florică Ispas şi Claudiu Vasilică Toader, fiecare obţinând câteva zeci de voturi.

Daniel Cîrjan a fost preşedinte al organizaţiei PNL Drobeta Turnu Severin din anul 2009, iar imediat după alegerile locale din iunie 2012 a fost desemnat viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin din partea PNL, în urma protocolului USL. În urma votului consilierilor locali ai PSD, din data de 31 mai 2013, Cîrjan a fost înlocuit în funcţia de viceprimar cu proaspătul exclus atunci din rândurile Partidului Naţional Liberal, Romulus Vâlcu.

La puţin timp după ce a fost dat jos din funcţia de viceprimar, Daniel Cîrjan, preşedinte al PNL Drobeta Turnu Severin, a declarat că organizaţia locală a Partidului Naţional Liberal a decis să suspende pe durată nelimitată protocolul USL care a fost încheiat în anul 2012 la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin, principalul motiv fiind acela că PSD a fost primul care a încălcat protocolul prin schimbarea sa din funcţie.

"Am avut încredere în colegii liberali că îşi doresc un PNL modern, un PNL care să privească spre viitor şi mai ales eram convins că îşi vor dori un PNL care să nu fie sub influenţa nimănui din afara Partidului Naţional Liberal", a spus Daniel Cârjan, după numărarea voturilor.

De partea cealaltă, Ion Sîrbulescu, fost senator liberal în legislatura 2000 - 2004, a venit la alegerile interne de sâmbătă desfăşurate la Casa Tineretului cu o Biblie pe care a jurat în faţa votanţilor.

"Problema PNL este unitatea, eu lupt pentru unitatea PNL în interior şi pentru unitatea USL în exterior, lupt pentru viitorul preşedinte al României, Crin Antonescu. Vreau să am un partid unit după această adunare generală pe care cu siguranţă o voi câştiga", a declarat Sîrbulescu înainte de votul intern, acesta fiind considerat un apropiat al PSD.

La alegerile interne, Ion Sîrbulescu a fost susţinut pentru funcţia de preşedinte al PNL Drobeta Turnu Severin de către deputatul liberal Viorel Palaşcă, cel care şi-a anunţat intenţia de a intra în cursa pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene. Pe de altă parte, Daniel Cîrjan a fost susţinut de Virgil Popescu, vicepreşedintele Autorităţii pentru Restituirea Proprietăţilor, cel care deţine funcţia de preşedinte interimar al PNL Mehedinţi, în lipsa lui Marcel Vela şi care este favorit pentru câştigarea şefiei organizaţiei judeţene la alegerile care urmează să aibă loc în luna septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici