François Hollande: În Franţa nu sunt prea mulţi imigranţi legali, ci clandestini

Candidatul socialist la preşedinţie François Hollande a apreciat miercuri că "nu există prea mulţi imigranţi în situaţie legală" în Franţa, aşa cum repetă adversarul său, preşedintele în exerciţiu Nicolas Sarkozy, ci "sunt prea mulţi imigranţi în situaţie ilegală".

170 afișări
Imaginea articolului François Hollande: În Franţa nu sunt prea mulţi imigranţi legali, ci clandestini

François Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu există prea mulţi imigranţi în situaţie legală", ci "există prea mulţi imigranţi în situaţie ilegală", a răspuns Hollande, când a fost întrebat dacă există "prea mulţi imigranţi în Franţa", pentru postul de radio RMC şi postul de televiziune BFMTV.

"Nu putem accepta, chiar dacă suntem emoţionaţi de suferinţă şi mizerie, ca bărbaţi şi femei să vină să se instaleze pe teritoriul nostru fără să îndeplinească condiţiile legale pentru a fi primiţi", a adăugat socialistul, favorit în turul doi, prevăzut pentru duminică, al alegerilor prezidenţiale, în care se va confrunta cu Nicolas Sarkozy.

François Hollande, care afirmă frecvent că nu vrea să "pună străinii în centrul acestei campanii", în contextul în care "problema principală este şomajul, puterea de cumpărare, lupta împotriva inegalităţilor", a refuzat, până în prezent, să răspundă la această întrebare.

Sarkozy a repetat marţi că, în opinia sa, există "prea mulţi" imigranţi în Franţa şi că sistemul de integrare francez nu funcţionează, promiţând că, dacă va fi reales, va înjumătăţi numărul de imigranţi primiţi legal în fiecare an în ţară.

În opinia lui Hollande, obiectivul preşedintelui în exerciţiu de a reduce de la 200.000 la 100.000 numărul străinilor care intră anual în mod legal pe teritoriul francez este o "vrăjeală".

În privinţa imigraţiei clandestine, Hollande a avertizat că eventuale regularizări ale situaţiei imigranţilor fără documente vor avea loc în urma examinării fiecărui caz în parte.

Întrebat care este numărul de ani de prezenţă în Franţa de care este nevoie pentru a beneficia de regularizare, el a răspuns "cinci ani de prezenţă continuă pe teritoiul (francez) şi deţinerea unei promisiuni de muncă". Hollande i-a citat, de asemenea, pe "cei care au un copil şcolarizat de cinci ani".

Reafirmând că ar menţine un număr de aproximativ 30.000 de regularizări pe an, în cazul în care ar fi ales, el a dar asigurări că acestea se vor face în baza unor "criterii" care "vor fi aceleaşi pentru toţi", ci "nu arbitrare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici