Franţa nu a cerut nicio lămurire privind raportul României. Termenul a expirat joi

Reprezentantul Franţei din grupul de lucru Schengen, care ceruse un timp suplimentar pentru studierea raportului de aderare a României şi pentru a se lămuri cu privire la unele aspecte, nu a cerut nicio informaţie, termenul expirând joi, a declarat, vineri, secretarul de stat Marian Tutilescu.

57 afișări
Imaginea articolului Franţa nu a cerut nicio lămurire privind raportul României. Termenul a expirat joi

Franţa nu a cerut nicio lămurire privind raportul României. Termenul a expirat joi (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Şeful Departamentului Schengen din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Marian Tutilescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că, în ceea ce priveşte procedura de examinare a raportului României din punct de vedere tehnic de către Franţa, reprezentantul acestei ţări din grupul de lucru Evaluare Schengen (Sch-Eval) nu a pus nicio întrebare şi nu a cerut nicio informaţie suplimentară, deşi termenul pentru a solicita aceste lămuriri a expirat joi.

Tutilescu a precizat că următorul pas în procesul de aderare a României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen este adoptarea rapoartelor în grupul Sch-Eval, în 28 ianuarie.

El a mai spus că aderarea României la Spaţiul Schengen nu trebuie privită ca o favoare făcută ţării noastre, ci este o obligaţie asumată de România în 2007, când a intrat în Uniunea Europeană.

"Aşa s-a stabilit de atunci: odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, ne-am asumat şi intrarea în Schengen în martie (2011, n.r.)", a spus Tutilescu.

Franţa şi Germania consideră că România şi Bulgaria ar trebui primite în Schengen numai dacă înregistrează progrese în lupta împotriva corupţiei şi în reformarea sistemului judiciar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici