Funar îi cere lui Băsescu să jure cu mâna pe Biblie că alegerile prezidenţiale nu au fost fraudate

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, i-a cerut, miercuri, preşedintelui în funcţie, Traian Băsescu, să jure cu mâna pe Biblie că alegerile prezidenţiale nu au fost fraudate, iar într-o scrisoare deschisă Funar îi solicită lui Băsescu să ceară Curţii Constituţionale anularea scrutinului.

14 afișări
Imaginea articolului Funar îi cere lui Băsescu să jure cu mâna pe Biblie că alegerile prezidenţiale nu au fost fraudate

Funar îi cere lui Băsescu să jure cu mâna pe Biblie că alegerile prezidenţiale nu au fost fraudate (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Îi solicit preşedintelui Traian Băsescu să apară la televiziunea publică şi, cu mâna pe Biblie, să jure că alegerile prezidenţiale nu au fost fraudate. În caz contrar, Curtea Constituţională are obligaţia să anuleze alegerile prezidenţiale şi alegătorii români să fie chemaţi din nou la urne", a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Funar.

Într-o scrisoare deschisă adresată lui Traian Băsescu şi prezentată în conferinţa de presă, Funar a susţinut că alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie şi 6 decembrie "au fost fraudate" şi i-a cerut şefului statului să solicite Curţii Constituţionale anularea acestora.

"S-a înregistrat cea mai mare fraudare a alegerilor din ultimii 20 de ani. Vă solicit să vă adresaţi Curţii Constituţionale şi să cereţi să fie anulate alegerile prezidenţiale. De un asemenea preşedinte au nevoie românii, de un bărbat drept, ferm, iubitor de adevăr şi dreptate. Obiectivele pe care le-aţi anunţat pentru următorii cinci ani nu pot fi realizate de un preşedinte ales prin mijloace necinstite şi prin săvârşirea a numeroase infracţiuni cu ocazia fraudării alegerilor", se arată în documentul citat.

Liderul PRM şi-a manifestat convingerea că Traian Băsescu nu va rata şansa de a cere organizarea "de noi alegeri prezidenţiale, libere şi corecte".

Gheorghe Funar a precizat că a constatat că, în România, singura industrie care nu a dat faliment, chiar şi în condiţii de criză economică, este "industria de furat la alegeri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici