Funeriu coordonează elaborarea programului Mişcării Populare. Cum vor fi selectaţi liderii

Consilierul prezidenţial Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, coordonează elaborarea programului Fundaţiei Mişcarea Populară, în care se va ţine cont şi de propunerile înaintate de simpatizanţi.

630 afișări
Imaginea articolului Funeriu coordonează elaborarea programului Mişcării Populare. Cum vor fi selectaţi liderii

Daniel Funeriu (Imagine: Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

"Primul pas este ca toţi cei care simpatizează cu ideile Mişcării Populare să se înscrie pentru a-şi anunţa domeniile de competenţă. Foarte curând vom publica propunerea de program (insist că este o propunere), astfel încât toţi simpatizanţii să poată participa cu propuneri de îmbunătăţire în vederea elaborării programului fundaţiei. Mă voi ocupa în această primă etapă de coordonarea celor douăsprezece domenii de activitate", afirmă Funeriu miercuri, într-o postare pe blogul său.

De asemenea, pe pagina Fundaţiei Mişcarea Populară a fost postat un anunţ în care simpatizanţii sunt îndemnaţi să completeze un formular în care să indice unul sau două domenii de activitate rezultate din experienţa lor profesională.

Funeriu susţine că în acest mod vor fi selectaţi şi viitorii lideri ai Mişcării Populare. "Vor fi lideri cei capabili să susţină proiecte, cei capabili să genereze dezbatere, cei capabili să strângă oameni de valoare, cei capabili să-i sprijine pe cei din jurul lor, pe scurt, cei capabili să genereze încredere. Nu va fi uşor, dar este singura cale pentru ca fiecare simpatizant al Mişcării Populare să devină acţionarul progresului României, nu doar consumatorul pasiv al unor politici puse în practică de ineptocraţia de partid", spune consilierul prezidenţial.

El insistă şi că selecţia în Mişcarea Populară este gândită în baza unui sistem de "jos în sus". "Mişcarea Populară este gândită ca instrument de exercitare a democraţiei participative care să producă printr-un sistem de selecţie «de jos în sus» cele mai bune proiecte şi cei mai buni oameni capabili să le pună în aplicare", menţionează Funeriu în postarea pe blogul său.

Totodată, fostul ministru al Educaţiei apreciază că în România lucrurile nu funcţionează şi pentru că "sistemul nostru democratic este un foarte prost selector al proiectelor şi al oamenilor care să le pună în aplicare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici