Gabriela Firea: Cîţu condiţionează plafonarea preţurilor la energie de revenirea în fruntea Guvernului

Senatorul PSD Gabriela Firea susţine că premierul demis Florin Cîţu condiţionează plafonarea preţurilor la energie pentru populaţie de votul prin care ar fi reinstalat în fruntea Guvernului.

1627 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea: Cîţu condiţionează plafonarea preţurilor la energie de revenirea în fruntea Guvernului

Gabriela Firea: Cîţu condiţionează plafonarea preţurilor la energie de revenirea în fruntea Guvernului

Parlamentarul social-democrat spune că premierul liberal recurge la şantaj.

„Iatā minciuna privind plafonarea propusā de guvern! Cinismul şi tupeul lor frizează penalul! Premierul demis prin moţiune de cenzură recurge la şantaj şi condiţionează măsura plafonării preţurilor la energie pentru populaţie şi firmele afectate de valul de scumpiri din energie, de votul prin care ar fi reinstalat în fruntea Guvernului. În realitate, guvernul nu vrea plafonarea preţurilor, deşi este imperios necesară! Dacă ar fi vrut, putea să rezolve uşor, printr-o hotărâre de guvern dată în temeiul prevederilor din legea Concurenţei”, a declarat Gabriela Firea.

Senatorul PSD mai spune că guvernanţii au provocat criza preţurilor.

„Acum, după ce au fost demişi de Parlament, după ce au creat dezastrul social în care aproape toată populaţia a devenit vulnerabilă, cei care au făcut dezastrul anunţă că vor să revină la plafonarea făcută de PSD prin OUG 114, pe care au înfierat-o când erau în opoziţie şi pe care au anulat-o în beneficiul marilor corporaţii din sectorul energetic. Nu doar că au eliminat plafonul, dar le-au şters şi taxa de 2% din care trebuia asigurată protecţia consumatorilor vulnerabili. Dacă cei “de dreapta” nu ar fi servit interesele marilor companii din Energie, prin anularea prevederilor OUG 114, nu am fi fost nevoiţi să trecem prin această nebunie a preţurilor la energie – o nebunie care nu mai ştim cum se va termina”, a tras concluzia Gabriela Firea.

Subiectul a fost dezbătut cu specialiştii, parlamentarii şi consilierii social-democraţi din Bucureşti, a precizat Gabriela Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici