Gabriela Firea, despre masca la orele de sport: OMS nu recomandă masca în activităţile sportive

Senatorul Gabriela Firea susţine că masca de protecţie nu trebuie să fie purtată de copii în timpul orelor de sport, aşa cum recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Reprezentantul PSD le cere autorităţilor române să renunţe la această regulă.

273 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, despre masca la orele de sport: OMS nu recomandă masca în activităţile sportive

Gabriela Firea, despre masca la orele de sport: OMS nu recomandă masca în activităţile sportive

Senatorul Gabriela Firea o atacă pe Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, care susţine purtarea măştii.

„Mascā la ora de sport pentru copii??Cum fac unii politicieni ajunşi la putere fārā competenţe, tot felul de declaraţii stupide. Una dintre acestea este cea a secretarului de stat, Andreea Moldovan, privind obligativitatea purtării măştii de cātre copii, la orele de sport. Şi vād cā insistā pe idee! (…) O invităm pe doamna secretar de stat Moldovan să facă o oră de sport cu masca pe faţă şi abia după aceea să vină să ne explice cum şi de ce trebuie să facă sport copiii, cu masca pe figură”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Senatorul PSD vorbeşte despre OMS care nu recomandă purtarea măştii în timpul activităţilor sportive.

„Înainte de a face astfel de recomandări, cei de la Ministerul Sănătăţii ar trebui să se informeze în primul rând de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi nu din unele “studii” la care fac referire fără a indica sursele. Sau din capul lor! OMS nu recomandă masca în activităţile sportive! Dimpotrivă, consideră că masca este contraindicată în timpul acestor activităţi, întrucât se umezeşte rapid şi devine un receptor de viruşi şi bacterii ce pot genera alte boli infecţioase”, a precizat Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici