Geoană: Cine va veni la guvernare în 2013 va avea o situaţie aproape imposibilă

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, consideră că viitorul guvern va avea o misiune aproape imposibilă în ceea ce priveşte redresarea economiei ţării, pe fondul problemelor existente deja la nivelul unor state europene, cum ar fi Italia.

465 afișări
Imaginea articolului Geoană: Cine va veni la guvernare în 2013 va avea o situaţie aproape imposibilă

Geoană: Cine va veni la guvernare în 2013 va avea o situaţie aproape imposibilă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Prezent, vineri, la Vaslui, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a afirmat că anul 2012 este unul de răscruce pentru România, iar fiecare secundă care nu este folosită eficient acum este una de risc.

"Anul 2012 este unul de răscruce pentru România, în care ori ne vom scufunda, ori vom reuşi să ne menţinem pe linia de plutire. Eu cred că cine vine la guvernare în 2013 va avea o situaţie aproape imposibilă. S-au anunţat 4,6 miliarde de euro împrumuturi de la Fondul Monetar pe care trebuie să le returnăm şi riscul să ne fie tăiate 10 miliarde euro din fondurile structurale pentru că nu ştim să le absorbim. Acum au mai apărut şi chestiuni legate de şocuri economice. Uitaţi-vă la Italia. Faptul că această ţară a fost retrogradată din punct de vedere al ratingului de ţară ne afectează în mod direct", a declarat Mircea Geoană.

Potrivit acestuia, în România sunt 800.000 de oameni care muncesc pentru firme cu capital italian, la care se adaugă alţi 1,2 milioane de oameni care muncesc în Italia.

"Deci sunt două milioane de români care depind de economia Italiei. Fiecare secundă pe care nu o folosim bine acum este una de risc. Trebuie să găsim cât mai urgent soluţii şi să venim cu programe coerente. Asta este valabil chiar şi pentru guvernul viitor, care poate să vină cu speranţe mari şi să nu poată face nimic", a spus Geoană.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a participat, vineri, la Vaslui, la o întâlnire cu autorităţile locale şi fermieri din judeţ pe teme de agricultură, în cadrul adunării Comitetului Naţional pentru Dezvoltare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici