Geoană: Comasarea alegerilor, un gest politic periculos. Invit aleşii locali şi parlamentarii să se opună acestei măsuri

Aleşii locali trebuie să se opună desfăşurării simultane a alegerilor parlamentare şi locale, acelaşi lucru trebuind să-l facă "parlamentarii oneşti şi responsabili", pentru că este vorba despre o măsură "abuzivă şi ilegală", a declarat, duminică, senatorul independent Mircea Geoană.

203 afișări
Imaginea articolului Geoană: Comasarea alegerilor, un gest politic periculos. Invit aleşii locali şi parlamentarii să se opună acestei măsuri

Geoană: Comasarea alegerilor, un gest politic periculos. Invit aleşii locali şi parlamentarii să se opună acestei măsuri (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

"Doresc să-i invit pe toţi aleşii locali din România, indiferent de partidul din care fac parte sau în numele căruia au candidat, pentru a se opune deciziei de a comasa alegerilor (...) De asemenea, consider că este de datoria parlamentarilor oneşti şi responsabili să se opună acestei măsuri abuzive şi ilegale", a spus Geoană, conform unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Senatorul a susţinut că comsarea alegerilor este "un gest politic periculos, nesocotit ", o "decizie iresponsabilă şi părtinitoare politic în mod evident" şi "un abuz de putere".

"Suprapunându-se cele două tipuri de alegeri, parlamentare şi locale, se poate obţine un avantaj electoral din partea celor care controlează deopotrivă sume halucinante de bani, dar şi structurile statului român(...)comasarea alegerilor are efectul unei potenţiale lovituri de stat, cu toate consecinţele interne şi internaţionale care decurg de aici", a mai afirmat senatorul Geoană.

Proiectul MAI de comasare a alegerilor în 2012 menţine norma de reprezentare a parlamentarilor din legislaţia în vigoare, ceea ce înseamnă că numărul acestora nu va scădea, la locale populaţia luată în calcul fiind cea de la 1 ianuarie 2012, iar pentru generale, cea înregistrată la 31 octombrie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici