Geoană confirmă existenţa discuţiei cu Băsescu, în care avertiza PSD să nu îl nominalizeze pe Voicu

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a confirmat, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, că a avut, în timpul formării guvernului PDL-PSD, o discuţie cu Traian Băsescu, în care acesta avertiza social-democraţii să nu îl nominalizeze pe Cătălin Voicu la MAI.

14 afișări
Imaginea articolului Geoană confirmă existenţa discuţiei cu Băsescu, în care avertiza PSD să nu îl nominalizeze pe Voicu

Geoană confirmă existenţa discuţiei cu Băsescu, în care avertiza PSD să nu îl nominalizeze pe Voicu (Imagine: George Călin/Mediafax Foto)

Geoană a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că discuţia relatată luni seară de preşedintele Băsescu, dintre cei doi, în timpul negocierilor pentru formarea guvernului PDL-PSD, a existat.

"Da, a existat acea discuţie, confirm că ea a avut loc. Însă cele spuse de Băsescu nu au mai avut obiect, după ce votul din Comitetul Executiv Central al PSD a dus la nominalizarea lui Gabriel Oprea şi nu a lui Cătălin Voicu pentru funcţia de ministru al Internelor", a spus fostul lider social-democrat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la B1Tv, că i-a spus fostului preşedinte al PSD Mircea Geoană, în perioada formării guvernului PDL-PSD, să nu îl propună pe Cătălin Voicu la Interne, pentru că îi va refuza jurământul.

El a spus că nu a mai fost cazul să refuze propunerea legată de Voicu, pentru că acesta nu a întrunit votul în BP al PSD.

"Îl avertizasem pe Geoană să nu vină cu Voicu la Interne", a spus Băsescu.

El a menţionat că a avut această discuţie cu Geoană la momentul formării guvernului PDL-PSD.

Băsescu a spus că a menţionat, în acea discuţie, că nu îi va accepta jurământul lui Voicu.

Senatorul Cătălin Voicu a fost arestat, în 30 martie, sub acuzaţiile de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici