Geoană, criticat din nou în BPN, va fi chemat de conducerea centrală pentru explicaţii

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a fost criticat în Biroul Permanent al PSD de luni, liderii social-democraţi hotărând să mai aibă o discuţie cu acesta, cel mai probabil săptămâna viitoare.

396 afișări
Imaginea articolului Geoană, criticat din nou în BPN, va fi chemat de conducerea centrală pentru explicaţii

Mircea Geoană (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că mai mulţi membri ai BPN au criticat ultimele afirmaţii făcute de Mircea Geoană, inclusiv cele referitoare la varianta unei competiţii interne în PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale.

Sursele citate au arătat că lui Geoană i s-au reproşat şi întâlnirile pe care le organizează pentru promovarea Comitetului Naţional de Dezvoltare, despre care unii membri ai BPN au afirmat că ar fi o încercare de racolare a membrilor PSD.

De asemenea, lui Geoană i s-a reproşat şi "slaba comunicare" cu grupul PSD din Senat.

La propunerea preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, membrii BPN au decis să îi solicite lui Geoană explicaţii pentru declaraţiile recente, despre care s-a opinat, în BPN, că ar dăuna unităţii USL.

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, luni, pentru gandul.info, că Mircea Geoană este preşedintele Senatului, mandatat de PSD, că acesta nu trebuie să aibă o agendă proprie şi că, din acest motiv, a fost invitat la o discuţie cu liderii partidului, pentru a spune "ce vrea să facă".

"Omul ăsta a avut o sancţiune pe linie de partid, dar după ce i-a expirat are o agendă proprie. Situaţia nu mai poate fi lăsată aşa. El este preşedintele Senatului, mandatat de PSD şi nu în nume personal. Nu trebuie să aibă o agendă proprie. El tot vorbeşte despre unitate când merge cu o agendă personală. Situaţia trebuie reglementată în cadrul activului de partid şi de aceea a fost chemat la o discuţie cu conducerea PSD ca să vedem ce vrea să facă", a declarat, pentru gândul.info, Ion Iliescu.

Cel mai probabil discuţia cu Geoană va avea loc săptămâna viitoare, au precizat sursele menţionate, arătând că la ea vor participa nu doar Victor Ponta şi Ion Iliescu, ci şi alţi membri ai BPN, dacă vor dori.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, la o emisiune televizată, răspunzând unei întrebări, că nu exclude o nouă candidatură a sa la Preşedinţie, liderul PSD Liviu Dragnea replicând, la un post radiofonic, că fostul preşedinte al PSD trebuie să se înscrie în PNL pentru a avea şanse.

Întrebat, sâmbătă, la Realitatea TV, dacă exclude o nouă candidatură la Preşedinţie în 2014, Geoană a răspuns: "Aici este ca la Cupa României la fotbal, sau ca la tenis, la un turneu de tenis: ca să te califici trebuie să treci de semifinală. Semifinala aici este cea de anul viitor la alergerile parlamentare şi locale, tot ce depinde de mine voi face ca partidul pe care-l reprezint să câştige. Dacă voi fi bine plasat în sondaje, de ce nu? Dacă vor fi alţii mai bine plasaţi decât mine, vor fi ei".

În replică, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat uimit , duminică, la Europa FM, de dorinţa lui Geoană de a participa la o eventuală competiţie internă în partid, în urma căreia, eventual, să devină candidat PSD la Preşedinţie.

"Probabil, a fost plecat din ţară în ultimul anu şi jumătate", a spus Dragnea.

El a explicat că, potrivit celor stabilite în USL, PNL va da candidatul la Preşedinţiei, iar PSD va da premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici