Geoană: Cum să spun că nu-mi doresc, după ce am câştigat prezidenţialele, să mai încerc o dată?

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, că îşi doreşte, după ce a "câştigat" alegerile prezidenţiale, să mai încerce o dată să devină şef al statului, iar în privinţa desemnării premierului el a susţinut că doar congresul partidului poate face acest lucru.

44 afișări
Imaginea articolului Geoană: Cum să spun că nu-mi doresc, după ce am câştigat prezidenţialele, să mai încerc o dată?

Geoană: Cum să spun că nu-mi oresc, după ce am câştigat prezidenţialele, să mai încerc o dată? (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Mircea Geoană a menţionat că protocolul USL nu precizează care vor fi candidaţii la Preşedinţie şi pentru funcţia de prim-ministru.

"Statutul PSD spune că e nevoie de un congres la partid pentru a desemna primul ministru", a menţionat Geoană la Realitatea TV.

Preşedintele Senatului a mai spus că depinde foarte mult dacă alegerile prezidenţiale sau parlamentare vor fi la termen sau anticipate.

"Sunt lucruri complet diferite. Dacă sunt la termen, trebuie să vedem ce se întâmplă în 2012 cu parlamentarele. La PSD va fi un congres al partidului care va desemna candidatul de prim ministru. Într-adevăr, preşedintele partidului avea un drept evident şi un avantaj din această discuţie. Dar ca să spui azi că este sigur Ponta sau Antonescu premier sau preşedinte este mult prea prematur. Putem să sperăm că această uniune va câştiga alegerile parlamentare şi că va putea să dea preşedintele României, fie alegeri anticipate, fie la termen", a mai spus Geoană.

De asemenea, el a spus că nu va fi o "luptă" internă pentru nominalizarea candidaţilor pentru funcţiile de preşedinte şi premier.

"Va fi o competiţie firească şi democratică. Cum să spun eu că nu-mi doresc, după ce am câştigat alegerile prezidenţiale, să mai încerc o dată? A, am obligaţia să încerc. Nimeni nu garantează că se va şi realiza. Pot eu să spun altor colegi din partid, de bună factură, oameni care au propriile lor ambiţii şi calităţi să nu intre în competiţie pentru funcţiile importante din partid sau din afara partidului? Asta ar fi opusul a ceea ce am adus eu în PSD. (...) Dacă e vorba de sondaj, fiecare din jucătorii care sunt influenţi în ambele partide vor fi măsuraţi şi vom vedea care e cel mai apreciat de opinia publică românească şi de propriul partid", a conchis Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici