Geoană: E neplăcut să-l aud pe Antonescu dând indicaţii preţioase PSD.Antonescu: Să nu se sperie Geoană, nu sunt Traian Băsescu

Senatorul PSD Mircea Geoană spune, într-un comunicat transmis miercuri, că "este neplăcut" să-l audă pe Crin Antonescu dând "indicaţii preţioase" aliatului de guvernare PSD, el menţionând totodată că o "campanie electorală pe seama PSD" reprezintă un gest neaşteptat din partea liderului PNL.

481 afișări
Imaginea articolului Geoană: E neplăcut să-l aud pe Antonescu dând indicaţii preţioase PSD.Antonescu: Să nu se sperie Geoană, nu sunt Traian Băsescu

Senatorul PSD Mircea Geoană (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Mircea Geoană apreciază în comunicat că Roşia Montană este "primul test real al USL".

"O problemă aparent cronicizată a ajuns acută, stârnind pasiune, emoţie, o mobilizare fără precedent pe o temă economică şi socială. Este un adevărat test pentru soliditatea USL. Este un test pentru liderii săi. Crin Antonescu, atacându-şi partenerul şi principalul aliat în PSD, reconfirmă meteahna coaliţiilor din România. Totul e bine şi frumos, până când nu mai e cer senin", susţine Geoană.

El adaugă că "este neplăcut" să-l audă pe Crin Antonescu "dând indicaţii preţioase Partidului Social Democrat, un aliat la guvernare, în condiţiile în care niciun lider PSD nu şi-a permis până acum să dea lecţii PNL, indiferent de subiectele de pe agenda publică".

"Astfel de mesaje sunt inacceptabile atâta vreme cât parlamentarii PSD vor vota asupra proiectului Roşia Montană după ce vor avea toate datele, aşa cum este normal într-o dezbatere parlamentară. Campania electorală, pe seama PSD, reprezintă un gest neaşteptat din partea domnului Antonescu care aduce foarte mult aminte de manevrele similare ale lui Traian Băsescu", mai spune Geoană, potrivit comunicatului.

În replică, Crin Antonescu, a declarat că el nu dă indicaţii PSD şi că social-democratul nu trebuie să se sperie, pentru că el nu este Traian Băsescu, iar legat de Roşia Montană premierul Ponta este cel care a anunţat un vot împotrivă.

Antonescu a fost întrebat cum vede declaraţiile lui Mircea Geoană care l-a acuzat că dă indicaţii PSD şi foloseşte "manevre" de tip Traian Băsescu.

"De la o vreme sunt potopit aşa de tot felul de declaraţii care mă flatează, dar mă flatează exagerat. Să se oprească. Ba văd din partea premierului că «dacă a hotărât Antonescu aşa nu mai avem ce face, aşa rămâne». Acum din partea lui Mircea Geoană. Nu dau indicaţii nimănui. Să o luăm mai întâi dacă e vorba de comentat declaraţiile unor fruntaşi de ieri şi de azi ai PSD, să o luăm cu domnul Iliescu. Domnul Iliescu a arătat, cu mare dreptate, că eu nu sunt inginer, ci cu totul altceva. Da, are dreptate. Eu însă nu mi-am asumat un punct de vedere tehnic. Eu am afişat o poziţie politică", a afirmat Antonescu.

El i-a răspuns şi lui Mircea Geoană, arătând că nu a dat niciun fel de indicaţie PSD, deoarece premierul însuşi a afirmat că fiecare are posibilitatea să voteze în cazul proiectului Roşia Montană cum consideră de cuviinţă.

"Acum, cu domnul Geoană: nu am dat niciun fel de indicaţie PSD. Am spus că orice ar decide să voteze PSD este dreptul acestui partid, aşa cum este şi dreptul nostru, câtă vreme nu am avut o poziţie comună, nu am construit...aduceţi-vă aminte, la lansarea proiectului premierul însuşi a spus «dom’le, în Parlament votează fiecare cum consideră de cuviinţă». Nu avem nici măcar pe USL o poziţie asumată. Eu întrebat doar, după ce asupra mea din partea unor reprezentanţi ai PSD au apărut nişte formulări de neclaritate… să înţeleg care e punctul lor de vedere. Eu nu dau indicaţii nici altora, darămite PSD-ului şi nu am indiferent ce vor vota şi cum vor vota n-am eu a judeca acest lucru", a mai afirmat preşedintele PNL.

El a mai afirmat că a solicitat clarificări nu atât pentru sine, ci pentru opinia publică.

"Deci domnul Mircea Geoană se sperie degeaba de mine, nu sunt Traian Băsescu", a mai spus liberalul.

Antonescu a fost întrebat cum vede afirmaţiile liderului senatorilor PSD, Ilie Sârbu, pentru Gându;, care a susţinut că pe liderul PNL l-a "luat valul după protestele din stradă" şi a făcut anunţul că este împotriva proiectului Roşia Montană.

"Nu m-a luat niciun val, pentru că eu nu am legat declaraţia mea de proteste. Am spus că protestele exprimă o stare de spirit care trebuie luată în calcul. Eu nu m-am dus în piaţă să protestez. Nu am avut nici măcar vreo formulă de negociere, de discuţie…nu m-a luat niciun fel de val, am pus foarte calm domnului Ilie Sârbu întrebarea: PSD-ul are un punct de vedere formulat clar pe Parlament? Am înţeles că nu şi cu asta basta", a replicat Antonescu.

El a mai fost întrebat cum vede afirmaţia lui Ilie Sârbu că nu trebuie să se comporte ca "fetele mari", spunând că nu ştia despre despăgubirile privind Roşia Montană.

"Asta deja este o chestiune, care e ceva mai serioasă, pentru că înţeleg că ar fi trebuit să ştiu. Nu ştiu, nu am avut nicio discuţie niciodată, nici cu domnul Ponta, nici cu altcineva despre angajamente ale statului român (…) dacă domnul Sârbu ştie, să mă lase pe mine în pace, să spună opiniei publice. Eu credeam că nu ştie nici domnia sa", a mai spus Antonescu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici