Geoană: În urma anexării Crimeeii, Rusia va pretinde că este vecină de platou continental cu România

Federaţia Rusă va pretinde, ca urmare a anexării Crimeeii, că este vecină de platou continental cu România, a declarat, miercuri, la o dezbatere a Aspen România, senatorul PSD Mircea Geoană, fost ministru de Externe.

157 afișări
Imaginea articolului Geoană: În urma anexării Crimeeii, Rusia va pretinde că este vecină de platou continental cu România

Geoană: În urma anexării Crimeeii, Rusia va pretinde că este vecină de platou continental cu România (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Să nu ne ascundem cu privire la efectele anexării Crimeeii. Aşa cum Federaţia Rusă a ignorat dreptul internaţional, puteţi fi sigur şi trebuie să fim siguri că vor clama şi platoul continental care derivă din noua achiziţie teritorială a Federaţiei Ruse. Şi echipa de la Externe, echipa lui Bogdan Aurescu care a negociat la Haga arbitrajul cu vecinii noştri din Ucraina cu privire la separaea platoului continental să fie pregătiţi, pentru că Rusia va pretinde că este vecin de platou continental cu noi", a susţinut fostul ministru de Externe.

România are în acest moment o relevanţă strategică majoră, care trebuie transpusă şi în avantaje economice, a mai spus Geoană.

"Este un moment pe care imnul nostru naţional l-a sintetizat în faimoasa strofă «Acum ori nicidată». Este o fereastră de oportunitate care nu va sta deschisă la nesfârşit. Avem o relevanţă strategică extraordinar de mare. Avem obligaţia să ne punem resursele la treabă. Avem o geografie, avem resurse, iar fără o economie puternică România nu va fi suficient de protejată", a subliniat seatorul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici