Geoană, înainte de şedinţa CExN: Nu e despre excludere, ci despre direcţia în care merge PSD

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, la sosirea la şedinţa Comitetului Executiv Naţional, care discută propunerea de excludere a sa din partid, că această întâlnire "nu este despre excludere, ci despre direcţia în care merge PSD".

187 afișări
Imaginea articolului Geoană, înainte de şedinţa CExN: Nu e despre excludere, ci despre direcţia în care merge PSD

Geoană, înainte de şedinţa CExN: Nu e despre excludere, ci despre direcţia în care merge PSD (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Geoană a spus că a venit să le mulţumească "prietenilor" veniţi din toată ţara pentru a asista la "acest nefericit eveniment".

El a spus că speră să afle mai multe de la Comitetul Executiv în legătură cu recomandarea care se face în cazul său.

"Nimeni nu ştie de unde a pornit, cine l-a amplificat şi în ce scop", a mai spus Geoană.

Mircea Geoană a mai spus că doreşte să aibă o întâlnire "clară" şi, dacă este ceva de reproşat, să-i fie spus.

El a opinat că aceasta nu este o întâlnire a CExN despre Mircea Geoană, ci despre direcţia generală a partidului.

"Nu e despre excludere, ci despre direcţia în care merge PSD. (...) Cred că în acest moment e locul cel mai potrivit pentru a clarifica lucrurile în partid", a menţionat el.

Comitetul Executiv al PSD se va pronunţa, marţi, prin vot, asupra recomandării făcută de Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală (CNAIM), ca preşedintele Senatului, Mircea Geoană, fost preşedinte al formaţiunii, să fie exclus din partid.

BPN al PSD a decis, în urmă cu două săptămâni, înlocuirea lui Mircea Geoană cu Titus Corlăţean la conducerea Senatului. Mircea Geoană a catalogat iniţiativa ca fiind greşită. Conducerea partidului l-a acuzat de încălcarea Statutului, prin nerespectarea deciziei BPN. Preşedintele formaţiunii, Victor Ponta, a sesizat Comisia de Integritate a formaţiunii în cazul fostului preşedinte al PSD.

Comisia de integritate a PSD a decis, pe 14 noiembrie, cu 43 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi două abţineri, să recomande Comitetului Executiv Naţional excluderea lui Mircea Geoană din partid. Decizia a fost luată înainte ca Geoană să ajungă la sediul partidului, unde fusese invitat ca să îşi susţină punctul de vedere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici