Geoană insinuează tentativa de fraudă şi face apel la votanţii lui Antonescu pentru turul doi - VIDEO

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a afirmat, duminică seara, după anunţarea de către televiziuni a estimărilor rezultatelor la vot, că este profund preocupat de tentativele de fraudare şi a mulţumit în special electoratului care a votat cu Crin Antonescu.

22 afișări
Imaginea articolului Geoană insinuează tentativa de fraudă şi face apel la votanţii lui Antonescu pentru turul doi - VIDEO

Geoană insinuează tentativa de fraudă şi face apel la votanţii lui Antonescu pentru turul doi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Geoană a spus, pe scena amplasată în curtea sediului central al PSD că, dincolo de cei care l-au votat, mulţumeşte în special celor care au votat cu alţi candidaţi decât cu Traian Băsescu, el nominalizând în acest sens electoratul lui Crin Antonescu, Sorin Oprescu, Kelemen Hunor, Corneliu Vadim Tudor, George Becali şi Remus Cernea.

Candidatul PSD a făcut un apel la unitate. "Să unim ţara şi să îndreptăm răul făcut de cei cinci ani de scandal. Ceea ce ne uneşte este mai important decât ceea ce ne dezbină. Dacă suntem uniţi, nimic nu este imposibil pentru noi", a afirmat Geoană.

Candidatul PSD a mai citit de pe paginile pe care le pregătise că doreşte să instaleze până la Crăciun un Guvern format din cei mai competenţi oameni atât din cadrul majorităţii parlamentare care l-a susţinut pe Klaus Iohannis, cât şi din afara acesteia.

"Chem partidele ai căror candidaţi au luat voturile exprimate împotriva actualului preşedinte, social-democraţi, liberali, să dăm o nouă şansă cu sânge proaspăt", a spus Geoană.

Candidatul PSD a reluat tema fraudării alegerilor. "Sunt profund preocupat de fraudele şi de tentativele de fraudare. Mulţumesc vigilenţei ONG-urilor şi presei şi îndemn la modul cel mai imperativ instituţiile statului să intervină pentru ca pe şase decembrie să avem preşedintele pe care îl doresc românii, nu pe cel care doreşte prin fraudă şi intimidare să continue un mandat care a făcut atâta rău României", a spus Geoană.

Candidatul PSD a spus despre referendumul de reducere a numărului de parlamentari că a constituit "un tertip electoral" şi a spus că va declanşa un forum constituţional şi va iniţia procedurile pentru diminuare numărului de parlamentari.

Traian Băsescu şi Mircea Geoană vor intra în cel de-al doilea tur de scrutin pentru prezidenţiale, ei obţinând, potrivit sondajelor publicate, duminică seară, de TVR, Antena 3, Realitatea TV şi B1Tv, primele două locuri în primul tur.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici