Geoană, la Adâncata: Satul românesc este "principalul şi singurul motor de ieşire din criză"

Candidatul PSD la Preşedinţie Mircea Geoană a declarat, sâmbătă, în comuna suceveană Adâncata, că satul românesc este "principalul şi singurul motor de ieşire din criză", apreciind că România poate "ţine pe mâncare şi băutură 80 de milioane de oameni", dar, în schimb, importă 70 la sută din produse.

38 afișări
Imaginea articolului Geoană, la Adâncata: Satul românesc este "principalul şi singurul motor de ieşire din criză"

Geoană, la Adâncata: Satul românesc este "principalul şi singurul motor de ieşire din criză" (Imagine din arhivă; Gigi Ciuncanu/Mediafax Foto)

"A venit timpul ca oamenii politici, specialiştii, oamenii de afaceri să acţioneze pentru a avea mâncare românească pe mesele românilor şi mâncare românească pe mesele occidentalilor. Putem să ţinem pe mâncare şi băutură 80 de milioane de oameni şi noi importăm 70 la sută", a declarat Geoană.

Liderul social-democrat a spus că investiţia în satul românesc este o şansă pentru dezvoltare, "motorul dezvoltării", iar acest lucru reprezintă o condiţie indispensabilă pentru ieşirea din actuala criză.

În acest context, Geoană a dat ca exemplu Polonia, care nu a cunoscut recesiunea în actuala criză mondială, arătând că, pe lângă factorul politic care nu a fost "cu problemă", a avut piaţă pentru produsele sale, atât internă, cât şi pentru export prin subvenţii acordate agricultorilor şi cu sprijin guvernamental.

"Când şeful statului recunoaşte că nu se mai luptă cu criza, ai abandonat misiunea sacră dată de alegători pentru a apăra interesele românilor", a afirmat Geoană, adăugând că el nu va abandona niciodată această criză.

"Vă spun că Mircea Geoană se va bate cu această criză. Această criză m-a învăţat să fiu mai naţionalist, să sprijin capitalul românesc", a spus Geoană.

Liderul PSD a pledat pentru "dezvoltarea satului românesc cu menţinerea tradiţiilor", subliniind că "România s-a născut la sat" şi adăugând că satul românesc trebuie să fie "un sat dinamic, cu condiţii ca la oraş".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici