Geoană: PDL a devenit un partid-stat clientelar

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a afirmat luni, înaintea BPN al PSD, că întâlnirea de duminică seară dintre miniştrii, parlamentarii democrat-liberali şi Traian Băsescu a arătat că PDL a devenit un partid-stat clientelar.

14 afișări
Imaginea articolului Geoană: PDL a devenit un partid-stat clientelar

Geoană: PDL a devenit un partid-stat clientelar (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Geoană a spus că PDL nu mai este doar un partid-stat, "ci reprezintă un partid-stat clientelar".

"Nu mă surprinde că (PDL - n.r.) nu a putut ajunge la nicio concluzie aseară (duminică - n.r.) la Snagov, pentru că, atunci când sunt atât de mari cârdăşiile şi interesele economice, este foarte greu să deplasezi o bucată mai importantă de pe tabla de şah politică. Din punctul meu de vedere, întâlnirea de la Snagov era cu un sfârşit anunţat", a afirmat el.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, duminică seară, la Palatul Snagov, cu liderii, parlamentarii şi europarlamentarii PDL, stabilindu-se ca remanierea guvernamentală să se amâne până la 1 septembrie, Executivul având o perioadă de graţie în care să aplice măsurile de austeritate şi restructurările. Surse participante la întâlnire au declarat că şeful statului a făcut şi recomandări legate de activitatea PDL, sugerând ca formaţiunea democrat-liberală să se pregătească pentru era post-Băsescu şi chiar post-Boc şi să nu subordoneze activitatea de partid celei guvernamentale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici