Geoană: PSD se întoarce în negura perioadei boşevice

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, luni, că este regretabil faptul că nu i s-a dat posibilitatea de a-şi apăra poziţia şi argumentele în partid, menţionând că este o zi neagră pentru PSD.

579 afișări
Imaginea articolului Geoană: PSD se întoarce în negura perioadei boşevice

Geoană: Este regretabil că nu mi s-a dat posibilitatea să-mi apăr poziţia în partid (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

El a criticat modul în care Victor Ponta conduce partidul. Preşedintele Senatului a spus că pare că simpla lui prezenţă deranjează în PSD.

Mircea Geoană a declarat că decizia BPN al PSD de a reconfirma schimbarea lui din funcţie şi de a supune CEX recomandarea de a fi exclus din partid arată că în PSD se întoarce negura bolşevismului.

Geoană a spus că în PSD se întâmplă în ultima vreme "o poveste urâtă", iar BPN a continuat procedura de excludere a sa din partid fără niciun temei, după "mascarada" de duminică de la comisia de integritate.

"Le este oare atât de frică de Mircea Geoană încât să nu mă invite la două şedinţe de BPN în care s-a discutat despre mine? Le este oare atât de frică de Mircea Geoană încât să nu aibă minima decenţă să mă invite pentru a mă apăra?" s-a întrebat fostul preşedinte PSD.

Geoană a spus că în "scenariul" pus la cale de Victor Ponta în ultima săptămână, s-a uitat de ce anume a fost acuzat.

"Care sunt acuzele? Relaţia mea bună cu America? Faptul că nu am vrut să cedez puterii funcţia de la Senat? Eventuala mea candidatură? Sau simplul fapt că exist, că gândesc, că vorbesc şi mă comport ca un om politic important şi matur?", a continuat el.

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a mai declarat că dorinţa de putere absolută în PSD a actualului preşedinte, Victor Ponta, ameninţă şansele USL la alegerile parlamentare de anul viitor.

Geoană a afirmat că dacă lui, ca fost preşedinte al PSD, i se poate întâmpla să fie exclus fără ca măcar să aibă dreptul de a se apăra, atunci membrii simpli ai partidului nu vor mai avea parte de nicio protecţie dacă vor avea idei diferite faţă de ale conducerii.

"Mi-e teamă că în acest moment se închide cu zgomot surd un capitol în care democraţia în partid este regula, nu excepţia. Pare să se întoarcă negura perioadei bolşevice în partidul nostru, asta mă doare cel mai mult", a spus el.

Geoană a afirmat că nu l-a deranjat "aproape deloc gălăgia" făcută de Victor Ponta, ci "tăcerea" prietenilor lui, pentru că aceştia şi-au dat seama că vor fi, "unul câte unul, executaţi".

"Acest joc periculos de acaparare totală a puterii în partid este un semnal prost pentru electorat, (...) Nu cred că România are nevoie de un partid dominat tiranic. Dacă pentru o tensiune minoră domnul Ponta face un astfel de scenariu, mă întreb ce va face dacă eventual va ajunge să conducă destinele României?", a declarat el.

Geoană l-a acuzat pe Ponta că "joacă o ruletă rusească" cu şansele opoziţiei de a câştiga alegerile de anul viitor.

El a afirmat că a fost suspendat din PSD pentru şase luni pentru că a pledat pentru o alianţă între PSD şi PNL, atunci când Ponta afirma că PSD poate câştiga singur alegerile parlamentare, iar acum acesta a devenit susţinătorul alianţei cu PNL.

"Acum am fost exclus din PSD pentru că deranjez prin simpla mea prezenţă dorinţa de putere absolută a tânărului actual lider al partidului. Această fărădelege reprezintă unul dintre cele mai triste momente din istoria partidului. (...) Daca acest tip de leadership se va realiza în viitor, Traian Băsescu va fi mic copil pe lângă aceşti lideri. Nu aşa demonstrezi că eşti un lider puternic, omorând orice contracandidat din partid. (...) Acest mod de a conduce va aduce disciplină şi tăcere în partid, dar nu performanţă electorală", a mai declarat Geoană.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a cerut, într-o scrisoare, o nouă şedinţă a Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală, în care să se analizeze cazul său, susţinând că reuniunea de duminică a CNAIM a fost "nestatutară şi ilegală".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că BPN a votat unanim ca recomandarea Comisiei de integritate de excludere a lui Mircea Geoană din partid să fie supusă dezbaterii Comitetului Executiv.

Ponta a spus că reconfirmarea, prin vot unanim al BPN, a deciziei de săptămâna trecută de a-l înlocui pe Mircea Geoană de la preşedinţia Senatului, precum şi votul unanim ca recomandarea de excludere a acestuia din PSD să fie supusă dezbaterii Comitetului Executiv, arată că PSD s-a desprins de trecut.

"În acest moment, în PSD nu mai decid nici Vîntu, nici Guşă, nici UNPR", a adăugat el.

Ponta a anunţat că a fost convocat Comitetul Executiv al PSD pentru 22 noiembrie, la şedinţă urmând să fie invitat şi Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici