Geoană: Singura speranţă este un nou guvern instalat de noul pereşedinte până de Crăciun

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, sâmbătă, că procedurile democratice privitoare la Guvernul Negoiţă vor fi "onorate", dar că, din punct de vedere politic şi practic, "este clar" că singura "speranţă" este un nou guvern instalat de noul pereşedinte până de Crăciun.

21 afișări
Imaginea articolului Geoană: Singura speranţă este un nou guvern instalat de noul pereşedinte până de Crăciun

Geoană: Singura speranţă este un nou guvern instalat de noul pereşedinte până de Crăciun (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, legat de convocarea Birourilor Permanente ale celor două Camere pentru stabilirea unui calendar al audierilor miniştrilor propuşi de premierul desemnat Liviu Negoiţă şi privind votul de învestitută, Geoană a spus că nu a avut încă o astfel de discuţie, dar aceasta va avea loc la începutul săptămânii viitoare.

"Lucrurile sunt în acelaşi timp destul de clare, singura soluţie de izbăvire a României este alegerea unui nou preşedinte şi instalarea unui nou guvern până de Crăciun", a afirmat el.

Geoană a precizat că, practic, mai sunt aproape trei săptămâni până la turul doi al alegerilor prezidenţiale şi că procedurile privind învestirea Guvernului Negoiţă vor fi "onorate", dar soluţia este un nou guvern instalat de noul preşedinte până de Crăciun.

"Mai sunt practic trei săptămâni, nici atât, până la alegerile prezidenţiale, vom onora procedurile democratice, dar din punct de vedere politic şi practic, în acest moment, este clar că singura noastră speranţă este un nou guvern instalat de noul preşedinte până de Crăciun", a spus el.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, declarase, joi, că Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor vor fi convocate în şedinţă reunită la începutul săptămânii viitoare, cel mai probabil luni.

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a anunţat, luni după-amiază, că a transmis Parlamentului o listă de Guvern cu 14 ministere, conduse de către o parte dintre actualii miniştrii interimari ai PDL, dar şi de Gabriel Oprea (grupul independenţilor), Valeriu Tabără, pentru Agricultură, şi Cristian Irimie, la Sănătate.

Lista Guvernului propus de Liviu Negoiţă îi include pe Vasile Blaga (Dezvoltare şi Turism), Daniel Funeriu (Educaţie, Cercetare, Tineret şi Sport), Gabriel Oprea (Administraţie şi Interne), Gheorghe Pogea (Finanţe), Mihai Şeitan (Muncă), Radu Berceanu (Transporturi şi Comunicaţii), Valeriu Tabără (Agricultură), Adriean Videanu (Economie şi Comerţ), Anton Cristian Irimie (Sănătate), Mihai Stănişoară (Apărare), Cătălin Predoiu (Justiţie), Bogdan Aurescu (Externe), Sulfina Barbu (Mediu) şi Theodor Paleologu (Cultură).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici