Geoană: Subiectul Dan Nica nu este de discutat cu preşedintele Traian Băsescu

Mircea Geoană, a declarat, marţi, că subiectul Dan Nica nu este de discutat cu preşedintele Traian Băsescu, precizând însă că este dispus să discute cu şeful statului oricând despre situaţia politică.

26 afișări
Imaginea articolului Geoană: Subiectul Dan Nica nu este de discutat cu preşedintele Traian Băsescu

Preşedintele PSD Mircea Geoană (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Chiar mă pregăteam să plec spre Cotroceni, însă nu particip la o discuţie a cărei principală temă este cazul Nica", a spus Geoană, declarându-se deschis pentru discuţii cu şeful statului pe teme majore precum depăşirea actualei crize.

Geoană a afirmat că problema ministeriatului lui Nica este una care ţine exclusiv de partidul pe care-l conduce, aşa cum problemele miniştrilor PDL din Cabinet au fost lăsate la latitudinea democrat-liberalilor.

"Subiectul Dan Nica nu este un subiect de conversaţie cu domnul Băsescu, care în mod evident a fost la curent şi a fost cel care l-a determinat pe premierul Emil Boc să facă acest gest pe care l-a executat", a afirmat preşedintele PSD.

El a spus că a decis să meargă la consultările la Cotroceni pentru că nu respinge dialogul cu instituţia prezidenţială, însă condiţionează discuţia de neacceptarea de către preşedinte a propunerii premierului de a-l remania pe Dan Nica.

El a spus că l-a informat şi pe Băsescu, telefonic, de termenii în care a acceptat să meargă la Cotroceni.

Întrebat cum s-a finalizat convorbirea cu Băsescu, Geoană a spus : "Oarecum neconcludent".

"Putem avea un dialog cu privire la situaţia la nivelul guvernării, situaţia economică, dar sub nicio formă nu putem accepta dialog cu privire la o situaţie de criză politică pe care domnul Băsescu a generat-o. (...) Nu voi participa la niciun fel de discuţie legată de domnul Dan Nica", a mai afirmat preşedintele PSD.

Liderul PSD Mircea Geoană a anunţat că nu va mai participa la runda de discuţii la care a fost convocat, marţi după-amiază, de şeful statului, alături de premierul Emil Boc, deşi iniţial confirmase participarea la întâlnire, au declarat anterior, pentru Mediafax, surse din administraţia prezidenţială.

Premierul Emil Boc a a anunţat că a transmis Preşedinţiei propunerile de revocare a lui Dan Nica (PSD) din funcţia de vicepremier şi ministru al Administraţiei şi Internelor şi, respectiv, de înlocuire a acestuia cu Vasile Blaga (PDL), actual ministru al Dezvoltării şi Locuinţei, cu titlu interimar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici