Geoană: Sunt consternat, regret situaţia, fac apel la calm

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, la ieşirea din sediul PSD, unde venise la şedinţa CNAIM a PSD, că este consternat de modul în care Comisia a luat decizia în cazul său, menţionând că regretă situaţia şi face apel la calm.

1745 afișări
Imaginea articolului Geoană: Sunt consternat, regret situaţia, fac apel la calm

Mircea Geoană (Imagine: Thomas Câmpean/Mediafax foto)

Preşedintele Senatului nu a putut participa la şedinţa Comisiei de Integritate a PSD, deşi a sosit la ora indicată în convocare, pentru că lucrările şedinţei s-au terminat exact când acesta intra în sediul PSD.

Geoană a sosit, duminică, la sediul central al PSD, unde era programată şedinţa Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală, cu puţin timp după ora 14, el fiind invitat la comisie la ora 14.15.

În momentul în care Geoană a urcat spre sala în care se desfăşurau lucrările comisiei, membrii acesteia tocmai ieşeau, şedinţa terminându-se.

Geoană a stat de vorbă pentru câteva minute cu câţiva dintre membrii comisiei, aflaţi pe hol, după care a ieşit în faţa presei pentru declaraţii.

El s-a declarat "consternat" de faptul că şedinţa CNAIM s-a terminat exact când a sosit el la sediul PSD, deşi venise la ora la care fusese convocat.

"Am constatat că şedinţa tocmai îşi epuizase lucrările şi că înăuntru au fost acuze reciproce şi un ton vehement. Eu mi-am oferit disponibilitatea de a participa la şedinţă, din respect pentru partid, însă domnul Şova mi-a comunicat că este prea târziu şi că nu mai poate convoca colegii, deşi aceştia încă sunt în sediu", a spus Geoană.

VEZI AICI CONVOCAREA PRIMITĂ DE MIRCEA GEOANĂ

Geoană a spus că decizia Comisiei este, de fapt, o recomandare.

El a menţionat că există frământări şi nemulţumiri la baza partidului.

Geoană a mai spus că speră încă într-o soluţie care să însemne o rezolvare pozitivă pentru situaţia din partid.

CNAIM a decis, duminică, cu 43 de voturi "pentru", 5 "împotrivă" şi două abţineri, excluderea lui Mircea Geoană din PSD.

În momentul în care Mircea Geoană a ajuns la sediul PSD şi a ţinut o scurtă declaraţie de presă înainte de a intra în şedina CNAIM, un membru al Comisiei a ieşit din sediu şi a anunţat că s-a decis excluderea lui Geoană din PSD.

Statutul PSD prevede că hotărârile Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală pot fi contestate doar la Congres, singura cale de atac pe care o are Mircea Geoană.

Statutar, în cazul lui Mircea Geoană, o eventuală sancţionare cu excluderea din partid poate fi luată de biroul organizaţiei din care acesta face parte, PSD Dolj.

Deciziile de sancţionare ale membrilor PSD, hotărâte de CNAIM, se prezintă Comitetului Executiv Naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici