George Simion se întoarce acasă. Retorica liderului AUR loveşte în clasa politică din Republica Moldova

  • George Simion a fost întors de pe Aeroportul Internaţional Chişinău
  • Simion acuză clasa politică din Republica Moldova de dublu standard
  • Politicianul român şi-a reiterat retorica pro-unionistă
4549 afișări
Imaginea articolului George Simion se întoarce acasă. Retorica liderului AUR loveşte în clasa politică din Republica Moldova

Sursa foto: MediafaxFoto

Liderul AUR, George Simion, nu a fost lăsat să intre vineri noaptea în Republica Moldova din cauza unei interdicţii care datează din 2018. Simion a precizat pe pagina sa de Facebook că făcea parte din delegaţia română invitată de omologii basarabeni la şedinţa comună a parlamentelor Republicii Moldova şi României. 

Simion acuză clasa politică din Moldova de duplicitate şi dualitate, în condiţiile în care interdicţia a fost primită în mandatul lui Igor Dodon. În 2018, cu ocazia centenarului Marii Uniri, Simion a defilat din Alba Iulia până în Chişinău pentru a marca legătura frăţească dintre România şi Republica Moldova. Deputatul român are interdicţie să intre în ţara vecină până la 1 octombrie 2023.

Arestat de Vladmir Voronin şi interzis de Igor Dodon, doi lideri profund anti-europeni, Simion nu îşi explică de ce Maia Sandu, un lider pro- european, nu i-a ridicat interdicţia.

Politicianul român a fost escortat de poliţie şi va pleca la Bucureşti cu prima cursă, de la ora 5:50.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici