Georgescu (ANI): Decizia şefului statului de a sesiza CC este o veste bună pentru noi

Conducerea ANI a salutat decizia şefului statului de a sesiza Curtea Constituţională (CC) în legătură cu modul în care Legea ANI, reexaminată, a fost adoptată, secretarul general al instituţiei, Horia Georgescu, declarând, pentru MEDIAFAX, că demersul preşedintelui este "o veste bună".

16 afișări
Imaginea articolului Georgescu (ANI): Decizia şefului statului de a sesiza CC este o veste bună pentru noi

Georgescu (ANI): Decizia şefului statului de a sesiza CC este o veste bună pentru noi (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Legea ANI adoptată recent de Senat producea efecte iremediabile şi limita drastic activitatea de control eficient al averii, aşa că pentru noi ştirea despre demersul şefului statului este o veste bună", a declarat, marţi seară, pentru MEDIAFAX, secretarul general al ANI, Horia Georgescu.

În opinia lui Georgescu, demersul preşedintelui este unul "perfect legitim", argumentul acestuia fiind acela invocat în urmă cu mai multe zile de deputatul PDL Daniel Buda, care a susţinut că problema comisiilor de cercetare a averilor este în competenţa de decizie a Camerei Deputaţilor şi nu a Senatului.

"Din punct de vedere procedural, sesizarea CC este un demers pe care preşedintele l-a folosit într-un mod legitim", a spus Georgescu.

Şeful statului a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu Legea ANI reexaminată, menţionând că dispoziţiile referitoare la comisiile de cercetare a averilor sunt de competenţa Senatului în calitate de prima Cameră sesizată şi a Camerei Deputaţilor, în calitatea de Cameră decizională.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici