Gerea: Prin exceptarea unor companii şi regii de la licitaţii s-a revenit la situaţia anterioară

Liderul deputaţilor PNL, Andrei Gerea, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că prin eliminarea obligaţiei anumitor companii şi regii de a face licitaţii s-a revenit la situaţia anterioară, remediindu-se o eroare făcută la începutul anului.

153 afișări
Imaginea articolului Gerea: Prin exceptarea unor companii şi regii de la licitaţii s-a revenit la situaţia anterioară

Gerea: Prin exceptarea unor companii şi regii de la licitaţii s-a revenit la situaţia anterioară (Imagine: Lucia Efrim/Mediafax Foto)

"Ideea este clară. Practic s-a revenit la situaţia anterioară, când noi, undeva la începutul anului, s-a băgat obligativitatea ca toată lumea să intre pe SEAP şi companii gen TAROM, de exemplu, brusc s-au blocat din cauză că ele nu activau până atunci pe SEAP şi sunt într-un mediu concurenţial în care totul trebuie mişcat rapid şi nu au cum să facă faţă la procedura asta de achiziţie publică", a precizat Gerea.

El a precizat că legea a fost amendată la Camera Deputaţilor, corijându-se eroarea făcută la începutul anului.

"A fost o greşeală care a fost remediată. Deci, practic s-a revenit la situaţia anterioară în cazul acestor companii, pentru genul acesta de companii", a spus Gerea, referindu-se la amendamentul susţinut de deputaţi liberali.

Modificările introduse în Parlament la sistemul achiziţiilor publice exceptează de la obligativitatea organizării licitaţiilor anumite regii şi companii naţionale, pe care Guvernul le-a introdus iniţial, de la începutul anului, în categoria autorităţilor contractante, transmite ANRMAP.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici