Gheorghe Flutur şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al CJ Suceava

Gheorghe Flutur şi-a anunţat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava, totodată fiind lansate candidaturile a circa 60 de primari din judeţ, membri PDL, dar şi primari aleşi pe listele altor partide, care însă vor candida din partea PDL.

210 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Flutur şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al CJ Suceava

Gheorghe Flutur şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al CJ Suceava (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Flutur şi-a anunţat, în cadrul Consiliului Judeţean de Coordonare al PDL Suceava, candidatura pentru un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean şi a prezentat o "Carte Albă" a guvernării judeţene a PDL în cele 1.181 de zile de la preluarea mandatului, în 2008.

El a arătat că de la preluarea conducerii CJ Suceava în judeţ au fost atrase fonduri de 1,1 miliarde de euro pe diverse proiecte şi că se poate spune că în perioada administraţiei PDL în judeţ au fost atrase, în medie, fonduri de un milion de euro în fiecare zi.

"Dacă tragem linie vorbim de proiecte finalizate, în derulare sau la start în valoare de 1,1 miliarde de euro. Sunt peste 900 de proiecte. Nu trebuie să ne oprim aici", a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a afirmat că numai în infrastructură se poate vorbi de proiecte în valoare de 860 de milioane de euro în ultimii trei ani. De asemenea, au fost modernizaţi sau se află în diferite stadii ale lucrărilor pentru 1.000 de kilometri de drumuri naţionale, judeţene şi locale.

Totodată, Flutur a spus că în judeţ s-au făcut investiţii majore în dezvoltarea rurală, în reţele de apă şi canal, în şcoli, spitale sau dispensare, în diguri solide pentru consolidarea zonelor vulnerabile, în gestionarea deşeurilor sau în termoficare.

El a subliniat că fosta administraţie PSD a judeţului a lăsat moştenire proiectul de utilităţi nefuncţional, neeficient şi neinspirat, care face ca localităţile să aibă datorii pe 20 de ani, acesta fiind deblocat de guvernul PDL.

"Pentru stânga, bogăţia oamenilor simpli e ca tămâia pentru Satana. Pe ei îi votează doar zonele sărace", a declarat prim-vicepreşedintele PDL.

Flutur le-a spus membrilor PDL Suceava că în ceea ce priveşte atragerea de resurse, judeţul este lider şi nu trebuie să se oprească aici şi a atras atenţia primarilor că trebuie să lucreze atent, corect şi cinstit cu banul public, indiferent dacă sunt fonduri europene sau naţionale.

Potrivit sursei citate, aleşii PDL trebuie să fie pragmatici şi să facă ceea ce şi-au propus - investiţii pentru dezvoltarea zonei.

La rândul său, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunţat că va candida pentru al treilea mandat şi că îşi propune "înfrumuseţarea oraşului" după ce au fost făcute lucrări de reabilitare şi modernizare a utilităţilor.

Lungu le-a dat asigurări membrilor PDL că nu va migra la un alt partid, aşa cum se zvoneşte şi că rămâne alături de echipa lui Gheorghe Flutur.

"Nu sunt un traseist politic. Am intrat în politică în echipa lui Flutur, am urmat PLD. Eu am urmat oameni şi principii. Când va fluiera arbitrul voi intra cu Flutur pe teren şi vom lupta spate în spate şi vom câştiga Primăria Suceava şi Consiliul Judeţean", a spus Ion Lungu.

De asemenea, au fost lansate candidaturile actualilor primari din Fălticeni, Vasile Tofan, Rădăuţi, Aurel Olărean, Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, dar şi ale unor primari în funcţie din alte aproximativ 60 de localităţi ale judeţului, o parte fiind membri PDL, iar alţii fiind aleşi pe listele PSD sau PNL, dar care vor candida din partea PDL.

Primarul din Fălticeni, Vasile Tofan, vicepreşedinte PDL Suceava, a spus că "în politică, la fel ca în fotbal, echipa câştigătoare nu se schimbă".

"La echipa câştigătoare nu faci schimbări, ci transferuri bune", a spus Tofan, referindu-se la primarii din alte partide care vor candida pe listele PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici