Gigi Chiru este noul preşedinte al PDL Constanţa

Noul preşedinte al organizaţiei Constanţa a PDL este directorul Inspectoratului Judeţean în Construcţii, Gigi Chiru, care a câştigat alegerile, în cel de-al doilea tur de scrutin, în faţa preşedintelui Autorităţii Navale Române, Paul Brânză, la o diferenţă de peste 150 de voturi.

198 afișări
Imaginea articolului Gigi Chiru este noul preşedinte al PDL Constanţa

Gigi Chiru este noul preşedinte al PDL Constanţa (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Gigi Chiru a obţinut 421 din cele 686 de voturi exprimate, în timp ce Paul Brânză a obţinut 257 de voturi, iar opt voturi au fost anulate.

Giugi Chiru a spus, după anunţarea rezultatului votului, că intenţionează să candideze la Primăria Constanţa, dar că mai întâi urmează să fie făcut un sondaj de opinie, iar dacă el va fi cel mai bine plasat în urma acestei cercetări sociologice atunci va intra în lupta împotriva lui Radu Mazăre pentru că este convins că poate câştiga alegerile din 2012.

El a mai afirmat că vrea să aducă o stare de "normalitate" şi "stabilitate" în PDL Constanţa şi că toată campania sa a fost un apel la unitate.

De asemenea, Gigi Chiru a spus că vrea să evalueze activitatea directorilor instituţiilor deconcentrate, în cadrul Biroului Permanent Judeţean, iar dacă acest for va decide că unii dintre aceştia "s-au întors cu spatele la cetăţean, la comunitate", atunci va propune înlocuirea lor.

Chiru a mai afirmat că se va gândi dacă este oportun să mai rămână la conducerea Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa, pentru că intenţionează să se pregătească pentru campania pentru alegerile locale.

În discursul susţinut în faţa delegaţilor la Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL, înainte de începerea votului, Chiru i-a criticat dur pe primarul Radu Mazăre şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

"Dacă vrem să respirăm aerul liber al Constanţei să trimitem această administraţiue la coşul istoriei. Să scăpăm judeţul Constanţa de administraţia cancerigenă Radu Mazăre-Nicusor Constantinescu", a spus Chiru.

La şefia PDL Constanţa au candidat senatorul Mircea Banias, care a condus interimar filiala, din august 2008, preşedintele Autorităţii Navale Române, Paul Brânză, directorul Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa, Gigi Chiru, şi Nicolae Ciucă. Paul Brânză şi Gigi Chiru au abţinut câte 238 din cele 700 de voturi exprimate la Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL şi au intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor, în timp ce Mircea Banias a obţinut 222 de voturi.Cel de-al patrulea candidat la şefia PDL Constanţa, Nicolae Ciucă, a obţinut un singur vot.

La Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL au participat şi preşedintele PDL, Emil Boc, şi secretarul general al partidului, Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici