Giorgio Napolitano şi-a început vizita de stat în România

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, joi, pe platonul de ceremonii al Palatului Cotroceni, pe omologul său italian, Giorgio Napolitano, aflat într-o vizită de stat de două zile în România.

190 afișări
Imaginea articolului Giorgio Napolitano şi-a început vizita de stat în România

Giorgio Napolitano (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La ceremonia de primire au fost prezente şi soţiile celor doi şefi de stat, Maria Băsescu şi Clio Napolitano. Din delegaţia română mai fac parte ministrul de Externe, Teodor Baconschi, consilierii prezidenţiali Leonard Orban şi Anca Ilinoiu, precum şi secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu.

După intonarea imnurilor de stat, cei doi preşedinţi au trecut în revistă garda de onoare.

Traian Băsescu şi Giorgio Napolitano au în program convorbiri tete-a-tete, după care vor face un schimb de decoraţii. Traian Băsescu îi va oferi preşedintelui Republicii Italiene Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan, în timp ce Giorgio Napolitano îi va acorda şefului statului român Ordinul Cavaler al Marei Cruci a Ordinului pentru Merit al Republicii Italiene, decorat cu marele cordon.

În programul de joi mai sunt prevăzute convorbiri oficiale cu participarea membrilor celor două delegaţii oficiale, urmând ca la ora 13.30 cei doi preşedinţi să susţină declaraţii de presă.

În cursul vizitei, preşedintele Giorgio Napolitano, care este însoţit de ministrul Afacerilor Externe, Franco Frattini, va avea întrevederi şi cu premierul Emil Boc, precum şi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Roberta Anastase şi Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici