Gitenstein: Vorbesc des despre statul de drept din România pentru că m-a instructat preşedintele SUA

Ambasadorul SUA la Bucureşti a declarat, joi, că se referă foarte des în discursurile sale la statul de drept şi la mediul de afaceri din România deoarece a fost instructat în acest sens de către preşedintele american.

906 afișări
Imaginea articolului Gitenstein: Vorbesc des despre statul de drept din România pentru că m-a instructat preşedintele SUA

Gitenstein: Vorbesc des despre statul de drept din România pentru că m-a instructat preşedintele SUA (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Oamenii mă întreabă deseori aici, în România, de ce vorbesc atât de des despre statul de drept şi despre mediul de afaceri de aici. Vorbesc pentru că preşedintele SUA m-a instructat să fac acest lucru", a spus ambasadorul american într-un discurs rostit la o conferinţă de presă la Parlament.

El a spus că un alt motiv pentru care se referă frecvent la situaţia din România este existenţa unui parteneriat strategic între cele două ţări.

Gitenstein a amintit că acest document fixează ca priorităţi pentru România consolidarea statului de drept, dar şi promovarea unui mediu de afaceri mai sănătos.

"Parteneriatul strategic pe care ţările noastre tocmai l-au încheiat în septembrie fixează ca priorităţi pentru România consolidarea statului de drept, promovarea unui mediu de afaceri mai sănătos, inclusiv cu mai multă transparenţă şi integritate publică", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici