Gorghiu, după votul din Comisia juridică: Nu e nimic surprinzător. Se ţine scai de putere

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, după votul din Comisia juridică de respingere a cererii începerii urmăririi penale a lui Victor Ponta, că "nu este nimic surprinzător" şi că premierul ar ignora puterile în stat şi "se ţine scai de putere".

204 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, după votul din Comisia juridică: Nu e nimic surprinzător. Se ţine scai de putere

Gorghiu, după votul din Comisia juridică: Nu e nimic surprinzător. Se ţine scai de putere (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Nu este nimic surprinzător, era un lucru pe care Victor Ponta l-a anunţat încă de zilele trecute. Nu vrea să plece de la Palatul Victoria şi foloseşte absolut orice pârghie să se menţină în scaun, foloseşte absolut orice fel de vot al fiecărui pesedist pentru a menţine la putere ceva care nu are nicio legătură cu dreptatea, onoarea, democraţia, ideea de stat de drept în România. Va face acelaşi lucru şi mâine când i-a obligat practic pe toţi pesediştii să voteze împotriva cererii DNA", a susţinut Gorghiu.

Ea a adăugat că nu poate să spună dacă Victor Ponta este vinovat sau nevinovat, ci că acesta ignoră puterile în stat şi "se ţine scai de putere".

"Eu nu pot să spun despre Ponta că este sau nu vinovat, discuţia este mult mai serioasă. Este o dezbatere legată de faptul că premierul în funcţie ignoră puterile în stat, nu ţine cont de o solicitare a justiţiei, se ţine scai de putere şi duce statul român în criză politică", a adăugat Gorghiu.

Alina Gorghiu a reiterat faptul că nu este intimidată de "ameninţările" ministrului Justiţiei, arătând că le spune ministrului Justiţiei şi lui Victor Ponta, "cu zâmbetul pe buze", că nu se sperie.

"Constat că bătălia nu se mai duce cu mijloace cât se poate de corecte, astăzi asistăm la nişte ameninţări care, vă spun cu zâmbetul pe buze, poate află şi domnul Ponta, că pe mine nu mă sperie. Probabil a crezut că, fiind femeie şi fiind relativ tânără, o să mă intimideze ministrul Justiţiei şi premierul în funcţie şi cu ameninţări din astea, cu plângeri penale pe la parchet unde colegul domniei sale este pus în funcţie de procuror general. Nu mă sperie în niciun fel ameninţările domnului Ponta. Ţin să-i spun că nici alţii, de-a lungul vremii din 1989 şi până astăzi nu au fost speriaţi nici de mineriade, nici de contramanifestaţii organizate de PSD, acesta este tipicul PSD că a fost condus de Iliescu, că a fost condus de Năstase, că astăzi este condus de Victor Ponta, a apelat la mijloace nedemocratice, la ameninţări atunci când cineva vrea să iasă în stradă să facă un protest legitim, firesc", a adăugat Gorghiu.

Ea a arătat că PNL nu va renunţa la protestul lanţului viu în jurul Parlamentului şi a făcut apel ca cine doreşte să se alăture acestui protest.

"Am anunţat că vom face un protest, un lanţ viu în jurul Parlamentului, nu am renunţat la el, vom face toate demersurile legale care sunt prevăzute. Evident că solicitarea privind autorizarea a fost depusă la Primăria Generală. Teama lui Victor Ponta este extrem de mare, emoţia domniei sale vine din faptul că nişte oameni au dreptul la liberă exprimare în România. Şi ne vom lupta pentru asta şi ne vom strădui să ne spunem punctul de vedere într-o Românie pe care ne-o dorim democratică", a mai susţinut Gorghiu.

"Am făcut un apel nu doar la membrii de partid, oricine doreşte să vină alături de noi să vină vineri la ora 10.00, este dreptul nostru de a protesta", a adăugat ea.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, luni, solicitarea privind începerea urmăririi penale a premierului Ponta, votul înregistrat fiind: 18 "împotrivă", 7 "pentru" şi o abţinere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici