Gorghiu: Foarte bine că a demisionat ministrul Costea. Blaga: Cred că ar mai trebui umblat la remaniere

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi că este "foarte bine" că Ana Costea a demisionat din funcţia de ministru al Muncii, în timp ce copreşedintele Vasile Blaga a spus că ar mai trebui umblat la remaniere.

631 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Foarte bine că a demisionat ministrul Costea. Blaga: Cred că ar mai trebui umblat la remaniere

Gorghiu:Foarte bine că a demisionat ministrul Costea. Blaga:Cred că ar mai trebui umblat la remaniere (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Demisia ministrului e un gest foarte sănătos. Am criticat poziţionarea ministrului Muncii încă de alaltăieri pentru că nu mi se pare firesc ca la presiunea sindicatelor să te transformi într-un sindicalist în loc să îţi discuţi toate poziţionările Guvernului, aşa cum era firesc, cu partenerii sociali, cu linişte, cu soluţii. Eu cred că demisia survine pentru că a pus un întreg Guvern într-o postură care arată stângăcie, lipsă de autoritate a primului ministru, lipsă de soluţii la nivel guvernamental", a declarat Alina Gorghiu.

La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a spus că "ar mai trebui umblat la remaniere şi m-am pronunţat şi anterior", sugerând că este nevoie şi de alte schimbări la nivelul miniştrilor.

"Am spus că m-aş bucura dacă domnia sa ar demisiona pentru că erau poziţii foarte diferite între domnia sa şi cele ale purtătorului de cuvânt al Guvernului, care spune de fapt lucruri absolut normale, că un drept câştigat este un drept câştigat. Nu poţi să vii şi să tai pentru totdeauna din drepturile salariale ale unor categorii sociale”, a spus Vasile Blaga.

Vasile Blaga a mai spus că ar fi o ipocrizie să i se ceară lui Cioloş să rezolve tot ce nu s-a rezolvat pâna acum în domeniu.

Ministru Munciii Ana Costea şi-a dat demisia joi, iar premierul Dacian Cioloş i-a acceptat-o, precizând că în perioada imediat următoare va înainta o propunere preşedintelui Klaus Iohannis, informează Guvernul.

“Am acceptat astăzi demisia doamnei Ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost înaintată în cursul acestei zile. În perioada imediat următoare voi înainta domnului Preşedinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcţia de Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Guvernul a anunţat miercuri că a retras OUG privind salarizarea bugetarilor.Discuţiile pe legea salarizării vor continua în zilele următoare, "cu sau fără doamna Costea", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, precizând că premierul i-a cerut ministrului Muncii lămuriri în legătură cu ameninţările privind demisia, fără a primi un răspuns clar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici