Gorghiu îi anunţă pe liberali că le va scrie periodic pentru a le explica acţiunile PNL

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a trimis o scrisoare membrilor PNL pentru a le spune că, indiferent de vechimea sau poziţia din partid, le va prezenta periodic punctul de vedere privind acţiunea politică a PNL, explicându-le şi raţiunile moţiunii de cenzură.

410 afișări
Imaginea articolului Gorghiu îi anunţă pe liberali că le va scrie periodic pentru a le explica acţiunile PNL

Gorghiu îi anunţă pe liberali că le va scrie periodic pentru a le explica acţiunile PNL (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Mă adresez dumneavoastră, fiecărui membru al Partidului Naţional Liberal, indiferent de vechimea sau locul pe care îl ocupaţi în ierarhia internă de partid. Începând de astăzi vă voi prezenta, în mod periodic, punctul meu de vedere referitor la principalele momente politice care implică acţiunea politică a Partidului Naţional Liberal", se arată în scrisoarea obţinută, luni, de MEDIAFAX.

Gorghiu precizează în document că viziunea sa este ca PNL să facă o politică care să convingă oamenii că viitorul Guvern liberal va fi altfel decât actualul Executiv.

"Viziunea mea este că PNL trebuie să facă o politică bazată pe principii şi valori, care să convingă oamenii că viitorul guvern, cel liberal, va fi altfel decât actualul. Doar dacă reuşim acest lucru vom primi încrederea şi voturile lor", susţine în scrisoare liderul liberal.

Copreşedintele PNL s-a referit la subiectul votului prin corespondenţă pentru diaspora, susţinând că PSD încearcă să inducă în eroare opinia publică şi trage de timp pentru a nu adopta această lege astfel încât să nu fie aplicată la viitoarele alegeri parlamentare.

"Un alt reper al ultimei perioade politice este subiectul votului prin corespondenţă pentru diaspora. Ne este din ce în ce mai clar că PSD încearcă să inducă din nou în eroare opinia publică din ţară şi din diaspora, fiindcă parlamentarii actualei puteri trag de timp pentru a nu adopta legea votului prin corespondenţă până la data de 1 noiembrie, generând astfel imposibilitatea aplicării acestui tip de vot la proximele alegeri parlamentare.(...) Am încercat să îi convingem pe parlamentarii puterii să sprijine adoptarea proiectului legislativ privind votul prin corespondenţă depus de PNL încă din luna martie. Am folosit în această luptă şi arma moţiunii de cenzură în prima sesiune parlamentară, în cursul lunii iunie în acest an", le-a menţionat Gorghiu membrilor partidului.

Copreşedintele PNL a arătat şi că moţiunea de cenzură depusă de liberali a devenit o necesitate în momentul în care premierul a fost trimis în judecată şi PNL avea datoria publică şi morală să facă acest demers.

"Moţiunea de cenzură la adresa guvernului Ponta a fost de asemenea un moment politic important. Acest demers a devenit o necesitate în momentul în care problemele cu justiţia ale actualului premier s-au agravat prin trimiterea lui în judecată de către DNA. PNL avea datoria politică şi morală să reacţioneze la această situaţie care afectează grav credibilitatea României.

Am oferit parlamentarilor din alte partide o şansă să facă un gest în interesul cetăţenilor. Românii au putut vedea cine sunt cei care sprijină cu adevărat interesul public şi cei care sprijină un personaj politic toxic şi expirat. Românii au înţeles că PNL le exprimă opţiunile şi le apără interesele", le-a mai precizat în scrisoare membrilor liberali, Alina Gorghiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici