Grevă generală în Educaţie: Sindicaliştii transmit că vor onora orice invitaţie la negocieri

Sindicaliştii din Educaţie transmit că vor onora orice invitaţie la negocieri venită din partea Guvernului României, însă spun că de fiecare dată discuţiile nu au avut rezultatul aşteptat şi de cele mai multe ori, li s-au făcut doar promisiuni, care nu au fost onorate.

264 afișări
Imaginea articolului Grevă generală în Educaţie: Sindicaliştii transmit că vor onora orice invitaţie la negocieri

Grevă generală în Educaţie: Sindicaliştii transmit că vor onora orice invitaţie la negocieri

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater“, în numele salariaţilor din învăţământ, transmit, vineri, că vor onora orice invitaţie oficială la negocieri venită din partea Guvernului României.

„Din anul 2021, am tras foarte multe semnale de alarmă, am trimis zeci de scrisori şi comunicate, am organizat mai multe acţiuni de protest, însă, de fiecare dată, discuţiile nu au avut rezultatul aşteptat de membrii de sindicat. De cele mai multe ori, ni s-au făcut doar promisiuni, care nu au fost onorate”, spun sindicaliştii.

Mai mult, sindicaliştii spun că ei au făcut tot posibilul ca să nu se ajungă la acest protest extrem, greva generală, care va fi declanşată luni, 22 mai.

„În continuare suntem deschişi la negocieri, indiferent de ziua şi ora la care suntem invitaţi”, mai spun ei.

Sindicaliştii cer majorarea salariilor personalului din învăţământ, în conformitate cu importanţa socială a muncii prestate, plecând de la principiul salariul profesorului debutant să fie cel puţin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcţie, studii, vechime şi grad didactic. Mai cer instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflaţiei; plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar şi nedidactic; acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă personalului din învăţământ; acordarea drepturilor prevăzute în legislaţia în vigoare şi contractele colective de muncă aplicabile (decontarea navetei, plata indemnizaţiei de instalare, acordarea concediului de odihnă suplimentar, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat etc.); creşterea anuală a investiţiilor în învăţământ, pentru îmbunătăţirea bazei materiale şi a infrastructurii; renunţarea la aplicaţia EduSal şi înlocuirea acesteia cu un program informatic de salarizare gestionat şi administrat de Ministerul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici