Guvernul a discutat varianta ca turul I al alegerilor prezidenţiale să fie organizat la 22 noiembrie

Guvernul a discutat, miercuri, varianta ca primul tur al alegerilor prezidenţiale să fie organizat la 22 noiembrie, dar a stabilit ca o decizie finală în acest sens să fie adoptată în zilele următoare, cel mai probabil în şedinţa de sâmbătă, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

44 afișări
Imaginea articolului Guvernul a discutat varianta ca turul I al alegerilor prezidenţiale să fie organizat la 22 noiembrie

Guvernul a discutat varianta ca turul I al alegerilor prezidenţiale să fie organizat la 22 noiembrie (Imagine: Mediafax Foto)

"A fost o discuţie în Guvern legată de organizarea alegerilor prezidenţiale, inclusiv despre data primului tur de scrutin, varianta analizată fiind ca aceasta să fie 22 noiembrie. O decizie va fi luată în perioada imediat următoare", au arătat sursele citate.

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a declarat, luni, la sediul central al partidului, că PSD şi PDL au agreat, luni, în şedinţa coaliţiei, ca alegerile prezidenţiale să se desfăşoare pe 22 noiembrie, urmând ca o decizie fermă să fie luată în şedinţa de Guvern.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat însă că în cadrul şedinţei coaliţiei nu s-a convenit nimic asupra datei alegerilor prezidenţiale.

La finalul şedinţei de miercuri a Executivului, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a arătat că membrii Cabinetului au discutat despre proiectul de ordonanţă de urgenţă care modifică legislaţia privind alegerea preşedintelui.

"Primul-ministru Emil Boc a precizat că noile reglementări nu vor aduce modificări în ceea ce priveşte exercitarea drepturilor electorale, ci doar o serie de schimbări tehnice care vizează organizarea secţiilor de votare şi desfăşurarea votului. O decizie de finală se va lua în şedinţa de Guvern de sâmbătă, de la ora 10.00", a spus Ioana Muntean.

Oficialul guvernamental a amintit totodată că sistemul electronic pentru combaterea votului multiplu nu va fi aplicat, cel puţin nu pentru alegerile din această toamnă, arătând că Executivul consideră că mai este nevoie de timp pentru pregătirea implementării unui asemenea sistem complex, dar asigurând că vor fi luate toate măsurile necesare pentru evitarea fraudelor electorale.

Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat, luni, după şedinţa BPN al PDL, că reprezentanţii comisiei tehnice care se ocupă de elaborarea cadrului normativ pentru alegerea preşedintelui au mai ajuns la concluzia că propunerea privind constituirea unui soft de calculatoare care să depisteze votul dublu la acest scrutin nu mai este viabilă, astfel că s-a renunţat la aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici