Haşotti: Băsescu a semănat vânt, România culege furtună

Senatorul PNL Puiu Haşotti susţine că ţara noastră se află într-o perioadă de criză politică pentru că Traian Băsescu "a semănat vânt şi acum România culege furtună".

20 afișări
Imaginea articolului Haşotti: Băsescu a semănat vânt, România culege furtună

Haşotti: Băsescu a semănat vânt, România culege furtună (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În opinia mea, astăzi România se află într-o criză politică nu pentru că Opoziţia nu este de acord să voteze legile aberante ale guvernului: pensiile, salariile, educaţie, bugetul, ci pentru că timp de şase ani de zile preşedintele Traian Băsescu a semănat vânt şi acum România culege furtună", a declarat Haşotti, duminică, într-o conferinţă de presă.

Senatorul liberal consideră că un alt motiv al acestei crize politice este dat de faptul că şeful statului şi PDL au fost de acord ca din majoritatea parlamentară să facă parte şi un partid format din persoane provenite de la alte formaţiuni politice.

"Al doilea motiv este că preşedintele Băsescu şi PDL au încurajat ca în această majoritate parlamentară să intre un partid compus din indivizi care nu au niciun fel de morală politică, un partid de transfugi politici, care au fost mituiţi, care au fost cumpăraţi cu interese, cu bani, cu funcţii. Din acest punct de vedere este imposibil să funcţionezi ca o ţară normală, cu un guvern sprijinit, între altele, şi de aceşti indivizi", a mai spus Puiu Haşotti.

El consideră că un alt motiv al crizei politice este reprezentat de faptul că minorităţile naţionale au o reprezentare prea mare în Parlament, iar deputaţii din grupul minorităţilor naţionale au primit voturi mai puţine chiar decât cele necesare pentru alegerea unui consilier judeţean.

"Dacă adăugăm faptul că la moţiunea de cenzură Guvernul a scăpat pentru că grupul minorităţilor naţionale, compus din 18 deputaţi, a votat împotriva moţiunii de cenzură, avem aproape o imagine completă. Trebuie să gândim o altă lege electorală în care minorităţile să fie reprezentate, dar soarta României să nu depindă de nişte parlamentari, unii dintre ei care au obţinut voturi mai puţine decât un consilier judeţean. În opinia mea, alegerea lor este şi oarecum neconstituţională pentru că pentru un parlamentar al unei minorităţi naţionale circumscripţia este întreaga Românie ceea ce nu este în regulă. Sunt în favoarea reprezentării minorităţilor naţionale în Parlamentul României, dar trebuie să existe un număr cât de cât de voturi, să spunem 50 la sută sau 40 la sută din mandatul unui deputat, nu zece la sută, nu cu 2.400 - 2.500 de voturi se poate intra în Parlamentul României", a mai spus Haşotti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici