Haşotti: O moţiune de cenzură în septembrie ar putea duce la căderea Guvernului

Senatorul PNL Puiu Haşotti susţine că ar fi mai oportună o moţiune de cenzură la mijlocul lunii septembrie decât în săptămânile următoare, deoarece atunci ar fi mai mari şansele ca Guvernul Boc să cadă.

16 afișări
Imaginea articolului Haşotti: O moţiune de cenzură în septembrie ar putea duce la căderea Guvernului

Haşotti: O moţiune de cenzură în septembrie ar putea duce la căderea Guvernului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Se discută în aceste zile dacă este sau nu oportună o nouă moţiune de cenzură. Iniţial, şi eu am crezut că o nouă moţiune de cenzură ar înseamna încă un motiv de a face presiune parlamentară pe actuala Putere. Cred însă că ar fi poate mai bine ca o nouă moţiune de cenzură să fie depusă în a doua jumătate a lunii septembrie după ce cetăţenii români se vor convinge că tăierea pensiilor şi a salariilor reprezintă o realitate", a declarat Puiu Haşotti, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

El a spus că situaţia economică a românilor se va agrava în următoarele luni prin tăierea pensiilor, a salariilor, prin tăierea subvenţiilor pentru căldură, iar presiunea care ar fi pusă pe actuala Putere ar fi mai mare.

"Iată de ce cred că o amânare a unei moţiuni de cenzură poate ar fi mai utilă pentru că şansele de a cădea Guvernul Boc sunt mai mari cu fiecare zi care trece", a mai spus senatorul Haşotti, care a precizat că opoziţia are oportunitatea de a mai introduce o moţiune de cenzură în această sesiune parlamentară, dar ar fi de preferat amânarea acesteia pentru septembrie.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, marţi, după ce moţiunea de cenzură a PSD "Opriţi genocidul social!" a fost respinsă în Parlament, întrunind doar 228 de voturi "pentru" faţă de 236 necesare pentru adoptare, că Opoziţia mai are dreptul la o moţiune de cenzură în această sesiune şi că va face tot posibilul pentru a lupta să-i ajute pe oameni, în condiţiile în care Guvernul este "ilegitim", nefiind susţinut de o majoritate parlamentară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici