Haşotti: PNL va vota Legea ANI, dar va fi un vot eminamente politic

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat, marţi, în plenul Senatului, că liberalii vor vota Legea ANI, precizând că acest vot va fi unul eminamente politic şi bazat pe avertismentul "vocilor ilustre" din România care spun că un vot negativ ar fi împotriva interesului naţional.

51 afișări
Imaginea articolului Haşotti: PNL va vota Legea ANI, dar va fi un vot eminamente politic

Haşotti: PNL va vota Legea ANI, dar va fi un vot eminamente politic (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"PNL va vota acest proiect de lege, dar nu va fi decât un vot politic, un vot eminamente politic, pentru că noi considerăm (...) că aşa cum ne este prezentat acest proiect are unele elemente de neconstituţionalitate. Dar dacă au fost ilustre voci, voci grele, voci importante, cele mai importante din această ţară, care au spus că, dacă noi nu vom vota această lege unică în UE, suntem împotriva interesului naţional, ei, bine, nu putem fi împotriva interesului naţional", a spus Haşotti.

El a subliniat că, "probabil, interesul naţional înseamnă scăderea salariilor, şomaj mai mare, TVA mai mare".

"Acestea, probabil, sunt interesul naţional, la fel ca şi Legea ANI. Aş vrea să vă reamintesc chestiuni incredibile, care s-au pretrecut acum două-trei luni în Senatul României, în comisiile reunite de justiţie şi de drepturile omului, unde au fost chemaţi ambasadori ca factori de presiune. Vă imaginaţi, dacă se poate întâmpla ca un ambasador într-o ţară a UE să se ducă în Parlamentul acelei ţări, prea cinstita noastră societate civilă a venit şi cerea cuvântul cu insistenţă, au fost chestii incredibile care s-au petrecut", a adăugat Puiu Haşotti.

El a mai spus că, pentru a nu lungi foarte mult, având în vedere că "şi aşa ceasurile sunt înaintate", anunţă că liberalii vor vota acest proiect de lege.

"Şi, vorba lui Conu Pristanda, «Curat neconstituţional, da' umflaţi-l» şi noi spunem «clar neconstituţional, dar vom vota»", a conchis senatorul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici