Hoyt Yee: SELEC - rol extrem de important în eradicarea crimei organizate în zona transatlantică

Centrul sud-est european de aplicare a legii (SELEC) joacă un rol extrem de important în eradicarea crimei organizate şi a ameninţărilor transfrontaliere în Europa şi în zona transatlantică, a declarat, joi, Hoyt Yee, cu ocazia semnării unui acord de cooperare între instituţie şi SUA.

100 afișări
Imaginea articolului Hoyt Yee: SELEC - rol extrem de important în eradicarea crimei organizate în zona transatlantică

Hoyt Yee (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul general al SELEC, Gurbuz Bahadir, a declarat, cu ocazia evenimentului, că Statele Unite sunt, încă de la înfiinţarea SELEC, în 1999, principalul partener care sprijină organizaţia "atât din punct de vedere politic, cât şi moral".

"Implicarea activă a SUA în dezvoltatrea organizaţiei noastre încă de la înfiinţare a contribuit substanţial la obţinerea de către SELEC a unei identităţi şi recunoaşteri regionale puternice", a spus Bahadir.

Directorul general a mai spus că noul acord de cooperare "va facilita menţinerea unei bune cooperări între SELEC şi SUA în ceea ce priveşte angajamentul comun privind ameninţările regionale şi globale, precum criminalitatea organizată, terorismul, spălarea de bani". Totodată, acordul va facilita "schimbul de informaţii şi investigaţiile comune, inclusiv schimbul de date personale".

La rândul său, Hoyt Yee, asistentul adjunct al secretarului de Stat al SUA, a precizat că "esenţa politicii americane în Europa" vizează "o Europă unită, liberă şi paşnică", iar acest lucru implică şi "lupta împotriva ameninţărilor la adresa unităţii şi integrităţii Europei", incluzând terorismul, crima organizată, traficul de persoane, traficul de droguri şi alte ameninţări transfrontaliere.

SELEC joacă, potrivit lui Hoyt, un rol extrem de important în eradicarea crimei organizate, a ameninţărilor transfrontaliere în Europa şi în zona transatlantică, reunind oameni care împărtăşesc aceleaşi obiective".

"SELEC este unica organizaţie internaţională de aplicare a legii în care ofiţeri de legătură din autorităţile poliţieneşti şi vamale din 12 state membre lucrează împreună şi coordonează investigaţii comune ţi facilitează schimbul de informaţii. Sediul organizaţiei este la Bucureşti", a spus Hoyt,

SUA au devenit partener operaţional al SELEC, pe 29 mai.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici